Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeské derby ve druhé nejvyšší fotbalové soutěži skončilo remízou

Deváté kolo Fortuna: Národní liga svedlo proti sobě dva jihočeské fotbalové celky. Českobudějovické Dynamo mělo na hřišti Táborska navrch, ale celou řadu šancí spálilo a nakonec s krajským rivalem remizovalo 1:1. Do vedení se dostali domácí díky Christianu Frýdkovi, na konečných 1:1 vyrovnal pět minut před koncem utkání David Ledecký.

Českobudějovičtí trenéři nasadili do utkání očekávanou sestavu, oproti poslednímu utkání s Vítkovicemi neudělali žádnou změnu. Domácí trenéři se museli obejít bez zraněného Proška a Poučka zapůjčeného z Dynama.

Černobílí začali zápas aktivněji. Ve třetí minutě po krásném signálu skončil Mršičův střílený centr rohovým kopem. Po něm se do obrovské šance propracoval Kovaľ, ale sám před Tomou selhal a branku minul. Další možnost přišla o necelých deset minut později. Kladrubského centr se snesl přesně na hlavu Mršiče, který ale zblízka minul. Neuspěl ani Ledecký po přihrávce Kovaľa.

Radovat se mohli z první šance i domácí, ale Musiol po brejku pálil zhruba o metr vedle. Jinak ale Horejšův celek nadále diktoval tempo hry. Gól však stále nepřicházel, a tak se před pauzou začalo osmělovat i Táborsko. Po průniku zprava pálil Pfeifer, brankář Křížek předvedl rychlý skok ke své levé tyči. V mírně napjaté atmosféře na hřišti i v hledišti pohrdl slušnou možností i Ledecký, brankář Toma mu však dobře zmenšil střelecký úhel. Českobudějovický forvard neskóroval ani po rychlé akci, Mršičův ostrý pas byl pro Ledeckého o kousek příliš dlouhý. Byť šancí nabídl požehnaně, tak první poločas branku nenabídl.

Po změně stran začali opět aktivněji českobudějovičtí fotbalisté, ale i kvůli řadě nepřesností zápas ztratil tempo. Vše mohla změnit 57. minuta hned v dvojitém balíčku. Nejprve po zaváhání hostující obrany upaloval k brance Nerad, předložil jasný gól Pfeiferovi, který ale sám před prázdnou brankou nepochopitelně zaváhal. Prakticky hned z protiútoku nacentroval do vápna Grajciar a Ledecký nastřelil hlavou tyč. Českobudějovický hrotový útočník neobul na Kvapilově ulici gólové kopačky, neuspěl ani po dalším centru Kladrubského.

Vedoucí gól však i přes velké množství šancí hostů vstřelili ševci. V 66. minutě nacentroval Březina do vápna, balon proskákal k Christianu Frýdkovi, jenž přehodil Křížka. Domácí ožili a rázem jich bylo plné hřiště. Dynamo vypadlo z role a dlouho se chystalo na závěrečný nápor. Vyrovnání mohla přinést penalta, ta se ale po domácí ruce ve vápně nepískala. Hosté se dočkali pět minut před koncem, kdy Kladrubského centru lízl mimo dosah Tomy útočník David Ledecký. Horejšův tým mohl i vyhrát, ale Wermke v závěru trefil jen spojnici. Emotivní závěr už změnu skóre nepřinesl, oba celky se rozešly smírně.

FC MAS Táborsko –  SK Dynamo České Budějovice 1:1 (0:0)

Branky: 66. Ch. Frýdek - 85. Ledecký. Žluté karty: Nerad, Navrátil - Havelka, Ledecký, Kladrubský. Rozhodčí: Matějček - Kříž, Kubr. Diváci: 1812

Táborsko: Toma – Šandera, Navrátil, Hasil, Březina – Kučera – Pfeifer (79. Klusák), Nerad (85. Ndiaye), Chr. Frýdek (74. Kopřiva), Pilík – Musiol.
Dynamo: Křížek - Kladrubský, Havel, Novák, Helešic - Javorek, Havelka - Kovaľ (69. Wermke), Grajciar (76. Táborský), Mršič - Ledecký.

Autoři | Zdroj dynamocb.cz

Štítky fotbal, Dynamo, Táborsko, derby, Fortuna: Národní liga, remíza, České Budějovice, David Ledecký, HC Dynamo Pardubice, okres Tábor, 2. česká fotbalová liga, MFK Vítkovice, SK Dynamo České Budějovice, FC MAS Táborsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské derby ve druhé nejvyšší fotbalové soutěži skončilo remízou  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.