Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž usedl za volant tahače s „dvojkou“ v krvi

Obrovské štěstí bylo, že nedošlo k tragédii, když muž z Hodonínska usedl za volant těžkého tahače i s návěsem notně posilněný alkoholem. Řízení kamionu nezvládl a havaroval. Muž středního věku se tak bude zodpovídat před soudem, který ho za ohrožení pod vlivem návykové látky může poslat až na tři roky do vězení.

Táborští dopravní policisté v těchto dnech zahájili úkony trestního řízení proti muži středního věku z Hodonínska. Ten okolo šesté hodiny odpolední úterý 27. července řídil nákladní soupravu složenou z tahače značky Man a návěsu značky Kögel po silnici v Zárybničné Lhotě na Táborsku. Ale protože pil před jízdou alkohol, nezvládl svůj kamion a vyjel mimo vozovku, kde návěsem strhl poštovní schránky a následně narazil do dvou vzrostlých stromů. „Odborná zkouška na přítomnost alkoholu prokázala hodnotu bezmála 2,2 promile," upřesnil informace policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Muž je tak důvodně podezřelým ze spáchání trestného činu, a to přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Čeká jej soud, kde je ohrožen trestem odnětí svobody na dobu od šesti měsíců do tří let, peněžitým trestem nebo trestem zákazu činnosti," dodal Doubek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, řidič, kamion, alkohol, nehoda, policie, trest, soud, Táborsko, okres Hodonín, Kögel, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž usedl za volant tahače s „dvojkou“ v krvi  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.