Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Táborské ulice se promění v jednu velkou komedii

Pouliční umělci, klauni, pantomima nebo loutky. Do světa krásného umění představující svobodu a radost ze života vás přenese osmý roční mezinárodního festivalu Komedianti v ulicích v Táboře už následující víkend, 3. až 5. srpna.

Mezinárodní festival Komedianti v ulicích vznikl v roce 2011. Svou dramaturgií se zaměřuje na trendy reflektující současné pouliční umění ve světě. Jeho doménou jsou cirkusová umění, klauni, pantomima, loutky, pohybové divadlo, interaktivní představení, dílny nebo hudba.  

Akce je svou poetikou jedním z mála českých festivalů, který prezentuje moderní pouliční divadlo v centru památkové rezervace. Nabízí dramaturgii zaměřující se na trendy reflektující současné pouliční umění doma, ale i v zahraničí. Jeho doménou jsou cirkusová umění, klauni, pantomima, loutky, pohybové divadlo, interaktivní představení, dílny nebo hudba.

Během posledních ročníků na festivalu vystoupili přední soubory a umělci z České republiky, například La Putyka, Farma v jeskyni, Tantehorse, Teatr Novogo Fronta, Iva Bittová, Lenka Dusilová, Xavier Baumaxa, Monika Načeva s Michalem Pavlíčkem a jiní. Zároveň zde vystoupili zahraniční soubory a umělci ze Slovenska, Polska, Německa, Francie, Švýcarska, Belgie, Ruska, Slovinska, Kuby, Jižní Koreje nebo i Afriky.

Tisková zpráva

Štítky Komedianti ve městě, festival, Tábor, umění, divadlo, komedie, Iva Bittová, Lenka Dusilová, Xavier Baumaxa, Monika Načeva, Michal Pavlíček, Česko, představení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborské ulice se promění v jednu velkou komedii  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.