Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vandal poškodil devatenáct bříz. Způsobil tak škodu za bezmála pětašedesát tisíc korun

U obce Radenín na Táborsku někdo poškodil 19 bříz a způsobil tak škodu za desítky tisíc korun. Vandal se na stromech vyřádil v polovině června. Táborští policisté žádají svědky o jakékoliv informace, které by vedly k dopadení pachatele.

Táborští policisté pátrají po pachateli, který v době od 5. do 10. června poškodil v katastru obce Radenín celkem devatenáct vzrostlých stromů břízy. „Šest stromů poškodil v prostoru u komunikace z obce Lažany na obec Nuzbely, dalších třináct stromů pak u polní cesty, vedoucí od židovského hřbitova směrem k vysílači na severovýchodním okraji obce Radenín,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Pachatel do kmenů stromů vždy provedl několik záseků. Deset z nich se v důsledku toho v místě poškození zlomilo. Chýnovští policisté začali případ šetřit jako přestupek proti majetku. „Po konečném vyčíslení škody, která dosáhla částky bezmála 65 tisíc korun, případ překvalifikovali na trestný čin, a to přečin poškození cizí věci,“ dodal Doubek s tím, že pachatele tak v případě dopadení čeká soud a trest odnětí svobody na dobu až jednoho roku.

Policisté žádají každého, kdo by mohl k objasnění tohoto skutku poskytnout jakékoliv důvodné informace, aby své informace předal policistům na jejich služebně v Chýnově, případně telefonních linkách obvodního oddělení policie v Sezimově Ústí, na telefonu 974 238 730, či na služebnu Chýnov na telefonu 974 238 770.

Autoři | Foto Policie České Republiky

Štítky vandal, poškozené stromy, Radenín, Tábor, bříza, strom, okres Tábor, Lažany, Nuzbely, Chýnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandal poškodil devatenáct bříz. Způsobil tak škodu za bezmála pětašedesát tisíc korun  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.