Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Za karton cigaret platil padělanou pětitisícovkou. Ta měla jen jednu stranu

Jihočeští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmadvacetiletého muže z Vysočiny, který měl padělat peníze. Zfalšovanou bankovkou s hodnotou pět tisíc korun, která ale měla jen jednu stranu, platil za karton cigaret jinému muži. Ten padělek odhalil až v době, kdy chtěl zaplatit svou útratu v baru.

V pondělí zahájili jihočeští kriminalisté z odboru hospodářské kriminality trestní stíhání sedmadvacetiletého muže z Vysočiny pro podezření z naplnění skutkové podstaty zločinu Padělání a pozměnění peněz.

„Svého protiprávního jednání se měl dopustit tím, že v únoru letošního roku zaplatil jinému muži za karton cigaret padělkem bankovky nominální hodnoty pět tisíc korun. Bankovka byla ve velmi špatné kvalitě v jednostranném provedení. To, že se jedná o padělek, zjistil druhý muž až v době, kdy uvedenou bankovku chtěl použít k úhradě útraty v jednom z táborských barů,“ popsal případ policejní mluvčí Milan Bajcura.

Bankovku polocisté zajistili k dalšímu zkoumání a důslednou operativní prací kriminalistů se podařilo pachatele zjistit a udání padělku peněz mu prokázat. V případě prokázání viny mu dle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody od tří do osmi let.

Jihočeští kriminalisté se podle Bajcury setkávají s padělky různých měn, nejčastěji jde o české koruny a euro. Bankovka pět tisíc korun ale není pro padělání obvyklá.

Autoři | Foto Policie České Republiky

Štítky padělky, falešné bankovky, Tábor, cigareta, karton, peníze, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za karton cigaret platil padělanou pětitisícovkou. Ta měla jen jednu stranu  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.