Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kluby volají po změně druhé ligy a chtějí skupinu Jih. Rozhodne svaz

Hokejové kluby působící ve II. lize navrhly úpravu formátu soutěže. Chtějí přidat čtvrtou skupinu, ve které by působily Tábor, Písek i David Servis. Finále play-off o postup do WSM ligy má rozhodnout série na čtyři vítězné zápasy.

V praxi změna přinese pro každý tým 38 zápasů v základní části (letos se hrálo 36 zápasů). O finální podobě soutěže rozhodne zítra Český svaz ledního hokeje, a pokud tento návrh odsouhlasí, budou hrát Jihočeši čtyřkolově s týmy ze skupiny Jih a dvoukolově s týmy ze skupiny Východ.

V Jihu mají hrát kromě jihočeské trojice David Servis, Tábor a Písek i Havlíčkův Brod, který bude opět patřit mezi favority celé soutěže, Moravské Budějovice, Pelhřimov a Žďár nad Sázavou. Do skupiny Východ mají namířeno Šumperk, Hodonín, Oprava, Orlová, Nový Jičín, Kopřivnice a Valašské Meziříčí.

Do play-off se podívají vždy čtyři nejlepší týmy z každé skupiny. Pro Jihočechy je důležité, že by se vyřazovací část hrála křížem skupina Jih se skupinou Východ. Vítěz tohoto play-off by pak hrál s vítězem ze skupin Západ a Střed o postup do WSM ligy (na čtyři vítězné zápasy).

Vyjádření z jihočeských klubů přineseme po definitivním odsouhlasení od svazu. Úvodní kolo třetí nejvyšší soutěže v Česku je naplánováno na středu 12. září.

Návrh skupin před jednáním Českého svazu ledního hokeje:

Jih: David Servis, Písek, Tábor, Pelhřimov, Havlíčkův Brod, Moravské Budějovice, Žďár nad Sázavou

Východ: Šumperk, Hodonín, Nový Jičín, Orlová, Opava, Kopřivnice, Valašské Meziříčí

Západ:  Sokolov, Klatovy, Bílina, Most, Kobra Praha, Děčín, Řisuty

Střed: Jablonec, Trutnov, Dvůr Králové, Vrchlabí, Letňany, Kolín, Nymburk

Štítky Tábor, David Servis, Písek, II. liga, formát, soutěž, playoff, východ, Český svaz ledního hokeje, Havlíčkův Brod, Moravské Budějovice, Pelhřimov, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kluby volají po změně druhé ligy a chtějí skupinu Jih. Rozhodne svaz  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.