Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SOUTĚŽ: Láká fotbalové derby Dynamo – Táborsko. Hostům jde o hodně

Ve druhé nejvyšší české fotbalové lize se chystá jihočeské derby. Fotbalisté SK Dynamo České Budějovice v neděli přivítají FC MAS Táborsko a duel bude jedním ze sportovních hitů víkendu. Nedělní zápas začne v 17:00 a díky Budějcké Drbně půjde 20 fanoušků zdarma!

Na domácí straně SK Dynamo České Budějovice, které může jít do derby s klidem, na druhé straně FC MAS Táborsko, které stále bojuje o setrvání v soutěži. Budějčtí hráči po nepovedeném vstupu do jarních odvet rychle přišli o avizovaný boj o postup a pomalu už myslí na další rok, ve kterém cíle o moc nižší nebudou. V sezoně 2018/2019 navíc bude změněn systém postupu a sestupu mezi první a druhou ligou, kdy do míchanic zasáhne šest týmů místo současných čtyř (nově bude přidána baráž).

Ale zpět do současnosti. Dynamo ve zbývajících zápasech letošní sezony může hrát „pro diváky“. Postup je příliš daleko, spodní část tabulky ještě dál. Derby s Táborskem ale i tak chtějí českobudějovičtí hráči zvládnout a pomoci jim mají zaplněné tribuny.

Na zápas jsme pozvali zástupce Policie České republiky, kteří od nás dostali zdarma 2 000 vstupenek. Na utkání je připraveno několik doprovodných aktivit. O poločasové přestávce bude za hlavní tribunou ukázka policejního psovoda. Před zápasem budou uvedeni do klubové síně slávy Martin Wohlgemuth a Radek Tejml,“ uvedl tiskový mluvčí Dynama Aleš Strouha. „I když šance na postup do první ligy je prakticky nulová, do všech čtyř zbývajících zápasů půjde tým samozřejmě s tím, aby vyhrál. Teď nás čeká derby, věříme, že přijde více fanoušků a že bude k vidění dobrý fotbal a naše vítězství.“

Hráči Táborska musí o svou druholigovou příslušnost i pro další sezonu ještě hodně bojovat. Čtyři zápasy před koncem soutěže jsou Jihočeši na 12. místě a mají 28 bodů. Spodní část tabulky je hodně vyrovnaná a každá výhra s pořadím zamíchá. Na dalších místech je vždy s bodovým odstupem čtveřice Varnsdorf (27 bodů), Frýdek-Místek (26), Vítkovice (25) a poslední je zatím Ústí nad Labem (24).

Jihočeši mají tedy před sestupem náskok pouze tří bodů. A to je dostatečný alarm, aby se Táborsko pokusilo navázat na podzimní derby, ve kterém sice nevyhrálo, ale Dynamo výrazně herně přehrálo. Budějce tehdy značně podržel výbornými zákroky brankář Jindřich Staněk a pomohlo jim i velké štěstí. Několik pokusů Táborska skončilo těsně vedle tyče či na brankové konstrukci.

Nedělní odveta na Střeleckém ostrově začíná v 17 hodin, a pokud vyjde předběžná předpověď, bude i ideální počasí pro fanoušky. Dá se tedy očekávat slušná kulisa a velký boj o body.

SOUTĚŽ!

Budějcká Drbna rozdává ve spolupráci s klubem 20 vstupenek, které si po dvou rozdělí deset výherců. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do páteční půlnoci následující otázku a čekat na slosování, které zveřejníme v článku.

Lístky si mohou výherci vyzvednout v informačním centru u hlavní brány stadionu Střeleckého ostrova v ulici Emila Pittera dvě hodiny před začátkem zápasu a musí se prokázat občanským průkazem.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Soutěž skončila! Výherci: Kamil Bláha, Michaela Balounová, Soňa Sedláková, Jan Petrášek, Pavel Soukup, Josef Kovářík, Marta Lomská, David Bočan, Jakub Kadlec, Eva Chocholová

Štítky derby, soutěž, SK Dynamo, FC MAS Táborsko, SK Dynamo České Budějovice, okres Tábor, Drbna.cz, fotbal, Střelecký ostrov, MFK Vítkovice, FK Ústí nad Labem, FK Varnsdorf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Láká fotbalové derby Dynamo – Táborsko. Hostům jde o hodně  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.