Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Táborští kriminalisté odhalili pěstírnu konopí

Táborským kriminalistům se podařilo objevit velkopěstírnu marihuany, jejíž majitel pěstoval rostlinu nejen pro prodej sušiny, ale i pro výrobu hašiše. Kriminalisté majitele, který drogu poskytoval dalším osobám či prodával, zadrželi a hrozí mu až deset let za mřížemi.

Při zásahu, kterého se ve středu 9. května účastnila také Zásahová jednotka KŘP Jihočeského kraje, kriminalisté zadrželi nejen samotného pachatele, ale zajistili i fóliovník se sazenicemi a rozsáhlý homebox, kde bylo konopí za pomoci svícení, topení, zalévání a přihnojování pěstováno. Na místě objevili také množství sušených vrcholových částí rostlin a větší množství již vyrobeného hašiše.

Zjistili také, že provozovatel pěstírny měl odplombovaný elektroměr a svým zásahem již od konce roku 2016 připravil distribuční společnost o bezmála 114 tisíc korun.

„Muž se tak stal důvodně podezřelým ze spáchání hned dvou trestných činů, a to přečinu krádeže a zejména pak zločinu neoprávněné výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Čeká jej soud, kde je s ohledem na takzvaný značný rozsah vyráběné drogy ohrožen trestem odnětí svobody na dobu až deseti let,“ informoval policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pěstírna, konopí, marihuana, hašiš, Táborsko, drogy, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborští kriminalisté odhalili pěstírnu konopí  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.