Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Cyklista po střetu s autem zemřel v nemocnici

Devadesátiletý cyklista, který se dnes, ve čtvrtek 12. dubna, kolem jedenácté hodiny dopoledne srazil na silnici I/3 mezi městy Sezimovo Ústí a Planá nad Lužnicí s osobním autem, odpoledne v táborské nemocnici zemřel. Senior je už desátou letošní obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích, a druhým zemřelým cyklistou po dopravním karambolu.

Ke kolizi devadesátiletého cyklisty a osobního auta, toyoty, došlo dnes, ve čtvrtek 12. dubna, krátce po jedenácté hodině dopolední na hlavním silničním tahu I/3 na Táborsku, a to v úseku mezi městy Sezimovo Ústí a Planá nad Lužnicí.

„Podle prvotního šetření senior na kole vyjížděl z místa ležícího mimo vozovku a přejížděl přes uvedenou komunikaci. Ovšem právě k okamžiku, kdy místem projíždělo auto. Při střetu s vozidlem cyklista utrpěl zranění a byl převezen zdravotnickou záchrannou službou do táborské nemocnice,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

V odpoledních hodinách pak přišla ze špitálu bohužel smutná zpráva. „Senior svým zraněním i přes veškerou nemocniční péči podlehl,“ konstatoval mluvčí. 

Senior, jehož život dnes vyhasl, je už desátou letošní obětí dopravních nehod a zároveň druhým zemřelým cyklistou na jihočeských silnicích.

„Přesnou příčinu, průběh, všechny okolnosti a míru zavinění tragické nehody vyšetřují táboští dopravní policisté," podotkl Miroslav Doubek.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, střet, auto, senior, smrt, Táborsko, cyklista, nemocnice, silnice, Sezimovo Ústí, Planá nad Lužnicí, Toyota, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklista po střetu s autem zemřel v nemocnici  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.