Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Mladík z Českých Budějovic ujížděl policistům. Ti ho museli zastavit střelbou

Policisté z Hluboké nad Vltavou, Veselí nad Lužnicí a Soběslavi za sebou mají velmi rušný víkend. V sobotu 24. března kolem čtvrté odpoledne zakročovali se zbraněmi v rukou proti pachateli, který ujížděl dalším hlídkám od Soběslavi. Mladík byl později obviněn z násilí proti úřední osobě a v současnosti je ve vazební cele.

Mladík při dopravní kontrole nereagoval na pokyny policie k zastavení a snažil se ujet. „U obce Poněšice vytvořili policisté na silnici zátaras ze služebního vozidla a vozidlo pachatele stavěli. Ten byl také další hlídkou, která pořizovala kamerový záznam, pronásledován,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

„Na pokyny k zastavení řidič nereagoval a policejní vozidlo polem a příkopem objel, ohrozil i zakročujícího policistu,“ doplnil mluvčí. Po varovných výstřelech, pak proti vozidlu policisté použili předepsaným způsobem služební zbraně. Pachatele dále pronásledovali a ten nakonec pro poškození vozu musel zastavit a policisté jej zadrželi. Ve vozidle jel sám.

Zadržený řidič z Českých Budějovic narozený roku 1994 byl v minulých dnech obviněn z násilí proti úřední osobě a z maření výkonu úředního rozhodnutí. V současné době je ve vazební cele. Jak sám uvedl, před policisty ujížděl, protože nechtěl být kontrolován, a nechtěl, aby zjistili, že má zákaz řízení.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, honička, pirát silnic, České Budějovice, Hluboká nad Vltavou, Veselí nad Lužnicí, Poněšice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mladík z Českých Budějovic ujížděl policistům. Ti ho museli zastavit střelbou  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.