Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Řidič kamionu nezvládl nájezd na dálnici a auto převrátil na bok

Příliš rychle najížděl na dálnici v Táboře řidič kamionu a převrátil ho na bok. Při havárii se lehce zranil. Velké štěstí měl v tu chvíli řidič osobního auta, který zrovna v tu chvíli projížděl daným místem po D3 ve směru z Českých Budějovic na Prahu. Převracejícímu se kamionu se stačil vyhnout.

Krátce po sedmé hodině ranní dnešního dne došlo Kamion havaroval na dálnici D3, v prostoru křižovatky s hlavním silničním tahem I/19 v katastru města Tábora, dnes, v pondělí 6. listopadu krátce po sedmé hodině ráno.

Řidič kamionu najíždějící na dálnici po přivaděči ve směru na Prahu, podle prvotního šetření zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a povaze mokré vozovky a převrátil auto na bok. Při nehodě utrpěl lehké poranění a po ošetření na místě byl převezen do táborské nemocnice.

„Obrovské štěstí v neštěstí měl v tu chvíli řidič osobního autpmobilu VW Transporter, projíždějící daným místem po D3 ve směru z Českých Budějovic na Prahu. Převracejícímu se kamionu se stačil vyhnout, byť za cenu najetí do dopravního značení u středového dělícího pásu. Ke střetu vozidel tak naštěstí nedošlo," upřesnil informace policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Na místě zasahovaly všechno složky Integrovaného záchranného systému. Policisté dopravu odkláněli po nájezdech uvedené křižovatky. Přesná příčina a další okolnosti nehody jsou předmětem následného šetření dálničních policistů. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu u řidiče kamionu proběhla s negativním výsledkem.

„Dá se předpokládat, že při vyprošťování kamionu dojte v tomto úseku k opětovnému omezení provozu. Žádáme proto řidiče, kteří v průběhu dnešního dopoledne budou místem projíždět, aby své jízdě věnovali maximální pozornost a dbali pokynů policistů," žádá mluvčí Doubek.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Kamion, zranění, policie, dálnice, Praha, havárie, České Budějovice, Tábor, Dálnice D3, Volkswagen Transporter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič kamionu nezvládl nájezd na dálnici a auto převrátil na bok  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.