Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

U Sezimova Ústí srazil automobil chodce. Ten šel po silnici se sluchátky a v tmavém oblečení

Ke střetu osobního vozidla a sedmadvacetiletého muže došlo v neděli 22. října na hlavním silničním tahu ze Sezimova Ústí na Planou nad Lužnicí. Mladý muž utrpěl těžká zranění a byl převezen na traumatologické oddělení českobudějovické nemocnice.

Nehoda se stala na hlavním tahu silnice I/3 u výjezdu ze Sezimova Ústí ve směru na Planou nad Lužnicí. V noci ze soboty 21. října na neděli 22. října krátce po třetí hodině ráno měl řidič osobního automobilu tovární značky Fiat Multipla srazit sedmadvacetiletého chodce, který se po silnici pravděpodobně pohyboval bez reflexních prvků.

Muž se měl dle provedeného šetření v daném místě pohybovat v tmavém oblečení a se sluchátky na uších. Následkem střetu utrpěl závažná poranění a po ošetření na místě byl převezen na traumatologii do Českých Budějovic. Dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu u něj z důvodu zranění nebylo možno provést,“ řekl ke včerejší nehodě mluvčí Miroslav Doubek. Dechová zkouška u řidiče automobilu byla negativní.

Přesná příčina, průběh a míra zavinění nehody jsou předmětem následného šetření táborských dopravních policistů. K objektivnímu posouzení všech skutečností byl u zraněného chodce vyžádán odběr krve a tělních tekutin,“ uzavřel Doubek.

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky nehoda, policie, chodec, auto, Sezimovo Ústí, silnice, Planá nad Lužnicí, Nemocnice České Budějovice, Fiat Multipla, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Sezimova Ústí srazil automobil chodce. Ten šel po silnici se sluchátky a v tmavém oblečení  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.