Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Strakoničtí vojáci se účastní velkého cvčení NATO v Norsku

Dvě stovky vojáků z 25. protiletadlového raketového pluku ze Strakonic se v těchto dnech účastní v Norsku mezinárodního cvičení Trident Juncture 2018, největšího cvičení Severoatlantické aliance za posledních deset let.

Cvičení se účastní celkem 50 tisíc vojáků z více než 30 členských a partnerských států NATO. Začátek cvičení je ve znamení bojového sladění cvičících jednotek, jehož součástí je mimo jiné i výcvik řidičů nebo výstavba pontonového mostu.

Během pondělí 22. října dorazila technika strakonických vojáků úspěšně do norského přístavu Fredrikstad. Bylo to poprvé, kdy strakoničtí vojáci přepravovali techniku lodí. Z norského přístavu se pak vojáci s technikou přesunuli do míst, kde probíhá samotné cvičení. Od úterý 23. října se pak strakoničtí vojáci zapojili do mezinárodního cvičení, jež má prohloubit spolupráci vojenských jednotek NATO.

Autoři

Štítky Strakonice, vojácí, cvičení, Norsko, NATO, technika, Fredrikstad

FOTO: Strakoničtí vojáci se účastní velkého cvčení NATO v Norsku  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.