Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeské letní plovárny zažily díky počasí úspěšnou sezonu

Jako jednu z nejúspěšnějších sezon hodnotí končící léto provozovatelé koupališť a venkovních bazénů v Jihočeském kraji. Například českobudějovickou letní plovárnu navštívilo 45 974 lidí, což je nejvíce od jejího otevření. Příznivé počasí ovlivnilo zájem o venkovní areály i v jiných městech regionu.

Českobudějovická plovárna ukončila letní provoz v neděli 16. září. „Návštěvnost za sezonu se vyšplhala na 45 974 lidí, loni to bylo 39 042 návštěvníků," uvedl Petr Kos ze společnosti Sportovní zařízení města České Budějovice.

Zvýšené návštěvnosti nahrávalo ideální počasí. Vysoké teploty ještě přetrvávají, proto některé venkovní bazény zůstávají otevřené. Platí to například pro plovárnu ve Volyni na Strakonicku, která díky svému zachovalému prvorepublikovému stylu získala před deseti lety status národní kulturní památky. Návštěvníci zde tak mohou i v těchto dnech využívat dřevěné šatny a nebo si koupit jídlo a pití v dobově laděném občerstvení. „Voda má teplotu sice už jen 14 stupňů Celsia, ale pořád jsou lidi, kteří sem rádi zajdou," řekl provozovatel Vlastimil Jirsa.

O víkendu ale sezona končí. „Začali jsme v půlce dubna a jedeme prakticky nepřetržitě. V červenci a srpnu byla návštěvnost opravdu vysoká, ale teď už tím děláme radost jen těm pár nejvěrnějším," dodal.

Otevřeno má také letní plovárna v Táboře. Provoz zahájila už v květnu a pro veřejnost se uzavře o víkendu. „Kvůli rekonstrukci krytého bazénu jsme letos chtěli mít otevřeno co nejdéle. Z pohledu návštěvnosti se jedná o jednu z nejpovedenějších sezon, i když tropický rok 2015 byl asi ještě lepší," uvedl za táborskou letní plovárnu Jiří Kříž. Dodal, že přesnou statistiku návštěvnosti ještě nemají zpracovanou.

Podobně hodnotí sezonu i na letní plovárně ve Strakonicích. „Počasí přálo, ale ten rok 2015 byl asi ještě příznivější. Bez ohledu na to byla letošní sezona jednou z nejúspěšnějších za několik posledních let," řekl vedoucí strakonického plaveckého bazénu Karel Dvořák.

Nejvíce návštěvníků za několik posledních sezon dorazilo letos i na otevřenou plovárnu v Soběslavi na Táborsku. Za 68 dní provozu jich bylo 31 400. „Otevíráme vždy na začátku června. Zatímco v jiných letech musíme v těch prvních dnech někdy zavřít kvůli nepříznivému počasí, letos to téměř nebylo potřeba," upřesnil jednatel soběslavské plovárny Vladimír Falada.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky společnost, koupaliště, sezona, návštěvnost, České Budějovice, léto, plovárna, Strakonicko, Táborsko, Jihočeský kraj, Jiří Kříž, okres Strakonice, Volyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské letní plovárny zažily díky počasí úspěšnou sezonu  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.