Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Generál Opata diskutoval se strakonickými vojáky o rozvoji vojska pozemní protivzdušné obrany

Náčelník Generálního štábu Armády České republiky Aleš Opata zavítal k 25. protiletadlovému raketovému pluku do Strakonic. Seznámil se s aktuální situací u zdejšího útvaru, s vojáky také diskutoval o modernizačních projektech ve prospěch vojska pozemní protivzdušné obrany.

Na půdě strakonického útvaru jej přivítal velitel plukovník Ján Sedliačik, který generála Opatu seznámil s personální naplněností, hlavními úkoly i přehledem významných vojenských cvičení, kterých se strakoničtí vojáci letos účastní. Hlavní část jednání tvořila diskuse o prioritách Armády České republiky a klíčových modernizačních projektech.

Prioritou je výstroj a výzbroj vojáků

„Jednou z priorit je vybavení jednotlivce na taktickém stupni. To znamená, aby měl voják odpovídající taktickou výstroj a prostředky balistické ochrany, jež potřebuje k plnění svých úkolů v boji,“ zdůraznil generál Opata. Během ukázek si prohlédl vybavení a přepravní prostředky, jež používají družstva, vyzbrojená protiletadlovými raketovými komplety RBS-70. Živě se při tom zajímal o potřeby a názory vojáků.

„Hovořili jsme zejména o pořízení přenosných protiletadlových raketových kompletů RBS-70NG, výběru vhodného přepravního prostředku pro tyto zbraňové systémy a o dalších projektech, které považujeme za klíčové z hlediska udržení a rozvoje schopností vojska pozemní protivzdušné obrany,“ shrnul v závěru návštěvy plukovník Sedliačik.

V letošním roce se jednalo již o druhé setkání náčelníka Generálního štábu Armády České republiky generálporučíka Aleše Opaty s příslušníky 25. protiletadlového raketového pluku. V červnu je navštívil ve vojenském výcvikovém prostoru Hradiště při bojových střelbách z protiletadlových raketových kompletů S-10M2D a S-2M.

Autoři

Štítky Strakonice, vojáci, návštěva, armáda, protivzdušná obrana, Armáda České republiky, projekt, Aleš Opata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Generál Opata diskutoval se strakonickými vojáky o rozvoji vojska  pozemní protivzdušné obrany  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.