Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

K vážné dopravní nehodě u Libějovic na Strakonicku letěl vrtulník

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel u Libějovic vyjížděli včera, v úterý 22. května, dopravní policisté. Na silnici I/20 se čelně střetla dvě osobní vozidla. Řidiče a spolujezdce jednoho z nich musel vrtulník letecké záchranné společnosti transportovat do nemocnice.

K nehodě došlo u Libějovic v úseku Sedlec – Vodňany kolem půl třetí odpoledne. „Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla Škoda Rapid, který z přesně nezjištěných příčin přejel plynule do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním vozidlem Škoda Octavia,“ upřesnila policejní mluvčí Martina Joklová.


V místě nehody se ihned začaly tvořit kolony.

Řidička octavie a její spolujezdec museli být s vážnými zraněními letecky transportování do nemocnice, řidiče Škody Rapid, který nehodu pravděpodobně způsobil, převezla do nemocnice rychlá záchranná služba. „Alkohol u obou řidičů byl negativní, hmotná škoda na vozidlech je předběžným odhadem vyčíslena na 360 tisíc korun,“ dodala Joklová.

Dopravní nehodu si do šetření převzali prachatičtí kriminalisté a vyšetřují ji s ohledem na podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Autoři | Foto Donika Plate

Štítky nehoda, policie, auto, Strakonicko, Libějovice, osobní vůz, nemocnice, dopravní nehoda, okres Strakonice, Škoda Octavia, Škoda Rapid, Vodňany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K vážné dopravní nehodě u Libějovic na Strakonicku letěl vrtulník  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.