Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Strakoničtí policisté se vrhli do hořícího bytu. Zachránili tak tříčlennou rodinu

Strakoniční policisté zachraňovali v pondělí 21. května tříčlennou rodinu, kterou na balkoně bytu v Bahenní ulici uvěznil rozsáhlý požár. Ten byl na tísňovou linku 155 oznámen krátce před devátou hodinou ráno. Na místo ihned vyrazila trojice strakonických policistů, která neváhala a do bytu se pro rodinu vydala.

Zasahující policisté Tomáš Pěsta, Pavel Nečas a Josef Hron si ihned po příjezdu na místo všimli mladé ženy, muže a dvouletého dítěte, které požár uvěznil na balkoně bytu. Z bytu se valil hustý dým, proto policisté ještě před příjezdem hasičů vykopli dveře a vtrhli do bytu. „Pomocí hasicích přístrojů z chodby domu se snažili policisté požár dostat pod kontrolu, což se jim také dařilo až do doby, kdy na místo dorazili profesionální hasiči, kteří požár dohasili,“ popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková.


Praporčík Tomáš Pěsta, podpraporčík Pavel Nečas a nadstrážmistr Josef Hron, kteří na místě zasahovali.

Hasiči poté pomocí dýchacích masek vyvedli z bytu jednadvacetiletou ženu, dvacetiletého muže a dvouleté dítě, které zachranáři ošetřili. Požár si vyžádal zásah všech složek integrovaného záchranného systému.

„Po uhašení provedli policisté ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičského záchranného sboru ohledání místa požáru, jehož příčina zůstává v šetření. Způsobená škoda byla vyšetřovatelem odhadnuta na 700 tisíc korun,“ uzavřela Nováková.

Foto Policie České republiky

Štítky policie, hasiči, zásah, oheň, rodina, požár, Josef Hron, Pavel Nečas, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakoničtí policisté se vrhli do hořícího bytu. Zachránili tak tříčlennou rodinu  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.