Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dopravní nehoda u Vodňan, kde se osobní auto srazilo s kamionem, má smutný konec

Sedmadvacetiletý řidič, který se se svým osobním autem ve čtvrtek 14. prosince odpoledne na silničním obchvatu Vodňan čelně střetl s kamionem, i přes veškerou snahu lékařů v českobudějovické nemocnici zemřel. Dnes, v sobotu 16. prosince o smutném konci této vážné, a teď už tragické dopravní nehody, informoval policejní mluvčí Miroslav Doubek.

K čelní srážce nákladního automobilu tovární značky DAF a osobního vozu VW Polo došlo ve čtvrtek 14. prosince kolem šestnácté hodiny na hlavním silničním tahu I/20 na obchvatu Vodňan.

Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému, včetně vrtulníku letecké záchranné služby. Ten přepravil těžce zraněného sedmadvacetiletého řidiče osobního automobilu na traumacentrum českobudějovické nemocnice. Řidič nákladního vozu zraněn nebyl.

ČTĚTE TAKÉ: U Vodňan se čelně srazilo osobní auto s kamionem

„Policisté místo nehody uzavřeli a dopravu odkláněli po objízdných trasách, a to ve směru od Českých Budějovic přes obec Čičenice, ve směru od Písku a Strakonic přes město Vodňany. Plný provoz v místě nehody byl obnoven krátce po devatenácté hodině," uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.  

Přesná příčina, průběh a míra zavinění nehody jsou předmětem následného šetření strakonických dopravních policistů. „Podle prvotních poznatků měl zřejmě řidič osobního vozu s dosud neupřesněné příčiny přejet do protisměru. Zkouška na přítomnost alkoholu u řidiče nákladního vozu proběhla s negativním výsledkem. U řidiče osobního automobilu byl vyžádán odběr krve cestou nemocnice," dodal Doubek s tím, že souhrnná hmotná škoda na havarovaných vozidlech byla odhadnuta na 300 tisíc korun.

„Bohužel, i přes veškerou následnou snahu lékařů mladý muž v nemocnici svým zraněním z dopravní nehody podlehl," informoval dnes, v sobotu 16. prosince, o smutném konce zmiňované dopravní nehody policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, kamion, auto, střet, policie, automobil, Vodňany, dopravní nehoda, Nemocnice České Budějovice, DAF, Volkswagen Polo, České Budějovice, Číčenice, Písek, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní nehoda u Vodňan, kde se osobní auto srazilo s kamionem, má smutný konec  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.