Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeské silnice si vyžádaly další lidský život. Při nehodě na Blatensku zemřel mladý chlapec

Další dopravní nehoda s následkem smrti se stala v pátek 8. listopadu krátce před půlnocí na Blatensku mezi obcemi Bezděrovice a Paštiky. Na následky těžkých zranění zemřel spolujezdec mladého řidiče, který byl podle informací policie pod vlivem alkoholu.

Osmnáctiletý řidič automobilu Toyota Yaris při průjezdu levotočivou zatáčkou pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnpstem a technickému stavu namrzlé vozovky.

Následkem toho dostal smyk, který se mu pravděpodobně již nepodařil srovnat a pravým bokem vozidla narazil do vzrostlého stromu, poté se odrazil zpět na vozovku, kde se vozidlo převrátilo přes střechu zpět na kola a zůstalo stát mimo komunikaci. Při nehodě došlo k těžkému zranění stejně starého spolujezdce, sedícího na předním sedadle,“ popsal nehodu policejní mluvčí Milan Bajcura.

Zraněný spolujezdec byl letecky transportován do českobudějovické nemocnice, kde po třech hodinách bohužel prohrál svůj boj o život. 

U řidiče byla dopravními policisty provedena kontrolní dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu, která vyšla s pozitivním výsledkem. „Případ si převzali strakoničtí kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestného řízení pro podezření ze spáchání trestného činu Usmrcení z nedbalosti,“ dodal Bajcura. 

V tomto týdnu je to již čtvrtá smrtelná nehoda na jihočeských silnicích.

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky nehoda, automobil, sanitka, policie, vrtulník, havárie, Paštiky, Nemocnice České Budějovice, Toyota Yaris, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské silnice si vyžádaly další lidský život. Při nehodě na Blatensku zemřel mladý chlapec  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.