Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kriminalisté znají totožnost mrtvého muže z Lenory, příčina výbuchu je stále v šetření

Jihočeští kriminalisté už znají totožnost muže, který zemřel při výbuchu domu v Lenoře. K němu došlo ve čtvrtek 3. října ve čtyři hodiny ráno. Na místě zasahovalo 9 jednotek hasičů a 19 lidí bylo evakuováno. Devět z nich bylo předáno do péče zdravotníků.

Hasiči v troskách domu našli tělo muže, který během výbuchu zemřel. Kriminalisté dnes zveřejnili informaci, že se jedná o třiapadesátiletého muže. Podle místních stojí za událostí právě tento muž, který prý v domě rozmístil plynové lahve, polil je benzinem a zapálil.

Domy v Lenoře, které sousedí se zničeným domem, nečeká demolice

Domy, které stojí vedle budovy zasažené včerejším výbuchem a požárem, nebude třeba bourat. Dnes o tom rozhodl statik. Jeden byt se bude muset opravit, ale staticky je to vše v pořádku. Podle místních stojí za neštěstím jeden z obyvatel domu,...

Podle starosty Lenory Antonína Chrapana by začátkem příštího týdne mělo dojít k osazování oken v sousedícím domě. Termín demolice poškozeného domu zatím není znám. Statik by v těchto dnech měl stále zpracovávat potřebné dokumenty.

„Dům zničený výbuchem je oplocený a na místě se objevují policejní hlídky. V nemocnici stále zůstávají dva lidé,“ uvedla dnes vedoucí krizového centra Marta Spálenková. Příčiny výbuchu a požáru jsou stále v šetření. 

Foto hzsjck.cz

Štítky požár, výbuch, Lenora, demolice, dům

Kriminalisté znají totožnost mrtvého muže z Lenory, příčina výbuchu je stále v šetření  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.