Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejoblíbenější učitelkou se v anketě Zlatý Ámos stala Pavlína Kopáčiková z Prachaticka

Vítězkou letošního 26. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele se stala Pavlína Kopáčiková ze základní školy v jihočeském Vacově. Do soutěže ji přihlásili žáci čtvrté třídy. Na královnu českých učitelů ji spolu se šéfem ankety Slávkem Hrzalem a předsedou poroty Janem Cimickým slavnostně korunoval ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga.

Finále ankety mělo už tradičně bouřlivou atmosféru. Moderátor soutěžního klání, známý tanečník a choreograf Jan Onder, hned při úvodní znělce roztančil celé hlediště i jeviště. Šest soutěžících pak čekalo hned několik úkolů. Museli natočit krátké video, kde představili sebe i svou školu. Jako druhý úkol je čekalo složení krátké rýmovačky, kde museli použít čtyři slova – Ámos, škola, žák a školník. Poté učili všechny v sále něčemu ze svého předmětu a nakonec předvedli společnou scénku se svými žáky. Nechyběly písničky, matematická show, mažoretky, žonglování a dokonce ani akrobacie. „Jsem rád, že můžeme ukázat, že v našich školách učí bezvadní učitelé, kteří umí žáky nejen učit a motivovat, ale i bavit,“ říká Slávek Hrzal, zakladatel ankety a současný školní ombudsman. Ministr školství Robert Plaga všem finalistům poděkoval za skvělou práci.

Vítězkou se stala Pavla Kopáčiková ze Základní školy Vacov. Její čtvrťáci, kteří svou učitelku do ankety přihlásili, o ní říkají, že díky ní milují matematiku a tělocvik. Podle nich je moc milá, pečlivá, umí naslouchat a je výborná sportovkyně. Prý také nezkazí žádnou legraci, o čemž se mohli přesvědčit všichni účastníci letošního slavnostního vyhlášení ankety. Na konci roku prý Pavla Kopáčiková každému udělá knížku s fotografiemi a vzpomínkami na společně prožité chvíle. A také pro děti připravuje karneval.

V pátek 29. března se uskuteční tradiční Kantorský bál, na kterém bude 26. ročník ankety Zlatý Ámos slavnostně zakončen.

Tisková zpráva | Foto msmt.cz

Štítky Zlatý Ámos, učitel, soutěž, Prachaticko, anketa, Robert Plaga, okres Prachatice, Jan Cimický, Vacov, Jan Onder

Nejoblíbenější učitelkou se v anketě Zlatý Ámos stala Pavlína Kopáčiková z Prachaticka  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.