Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Prachatičtí policisté zachránili život dvaapadesátiletému muži, ztratil se v lese

Prachatičtí policisté vyjížděli v pondělí odpoledne hledat ztraceného muže. Na linku tísňového volání zavolal jeho známý. Pohřešovaný muž se předchozí den vydal do lesa v oblasti zvané Rechle u obce Oseky a nedal o sobě vůbec vědět. Podle slov kamaráda nebyl zdravotně v pořádku. Do terénu proto okamžitě vyrazila hlídka prachatických policistů, která tušila, že jde o boj s časem.

„Hlídka začala propátrávat členitý lesnatý terén, se zaměřením na možné trasy pohřešovaného, který byl naposledy v blízké lokalitě spatřen v neděli okolo čtrnácté hodiny. Zároveň předávala přes operační středisko informace pro možné nasazení dalších sil a prostředků v rámci pátrací akce. Zhruba po hodině pátrání, se jí muže podařilo v lese nalézt. Ležel na zádech u skalní stěny, a to ve značně podchlazeném stavu. Byl celý ztuhlý a nekomunikoval,“ uvedla tisková mluvčí policie Martina Joklová.

Policisté na místo ihned zavolali rychlou záchrannou službu. Vzhledem k těžko přístupnému terénu, musela hlídka zorganizovat přes hasičský záchranný sbor transport pohřešovaného z místa, kde ležel, do místa předání zdravotníkům letecké záchranné služby. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky záchrana, pohřešovaný, Prachatice, hlídka, policie, les, terén, Osek, Hasičský záchranný sbor

Prachatičtí policisté zachránili život dvaapadesátiletému muži, ztratil se v lese  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.