Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeský pilot Martin Šonka veze z Texasu titul mistra světa

Martin Šonka se po skvělé zvládnutém posledním závodu letecké série Red Bull Air Race v Dallasu stal mistrem světa. Jihočeský pilot zvítězil s tříbodovým náskokem nad Australanem Mattem Hallem. Třetí skončil Američan Mike Goulian.

Známou hláškou „Tak jsme mistři, no a coooo!“ komentoval výsledek bezprostředně po závodu nový mistr světa. V celkovém bodovém hodnocení zvítězil Šonka o pět bodů. 

Šonka sahal po mistrovském titulu už loni, ale výhra mu z pozice lídra v posledním závodě unikla. Tentokrát šel český pilot do finále sezony z druhého místa a útok na celkové vítězství proměnil ve svou show.

Ve čtvrtfinále se Šonka utkal se svým největším rivalem a vedoucím mužem seriálu Michaelem Goulianem a i díky Američanovým chybám přes něj postoupil do final four. V něm ho mohl o titul připravit ještě Australan Matt Hall, jenž před Šonkovým letem vedl, ale český pilot si s tlakem poradil a posledním letem letošního seriálu zaznamenal nejrychlejší čas.

Foto Facebook Martin Šonka | Zdroj ČTK

Štítky Red Bull Air Race, Martin Šonka, závod, pilot, Texas, Matt Hall, Dallas

Jihočeský pilot Martin Šonka veze z Texasu titul mistra světa  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.