Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obchvat Němčic je otevřený. Vyšel na 46 milionů korun

Obchvat Němčic na Prachaticku za 46 milionů korun, který v pátek kraj otevřel, byl dokončen o dva týdny dřív. Od nové silnice si lidé slibují hlavně zklidnění dopravy v obcích, zvýšení bezpečnosti pro obyvatele a zrychlení dopravy.

Vybudování obchvatu o délce 1,6 kilometru si vyžádalo náklady zhruba 46 milionů korun. „Z devadesáti procent jsme na její financování využili prostředky z operačního programu IROP, zbylých deset uhradil kraj,“ upřesnil Knot s tím, že hlavním cílem bylo zklidnění dopravy v obci Němčice, zvýšení bezpečnosti pro obyvatele a zrychlení dopravy.

Obchvat je na silnici druhé třídy ze směru Vimperk, Husinec, Netolice, v Češnovicích navazuje na silnici I/20 Písek - České Budějovice. 

Na konci září by mělo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zprovoznit obchvat Strakonic dlouhý 1,5 kilometru, který odvede těžkou dopravu z centra.

Foto kraj-jihocesky.cz

Štítky obchvat, Němčice, Jihočeský kraj, silnice, doprava, okres Prachatice, Ředitelství silnic a dálnic, Vimperk, Husinec, Netolice, České Budějovice, Češnovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchvat Němčic je otevřený. Vyšel na 46 milionů korun  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.