Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dvojnásobná držitelka Thálie Jana Šrejma Kačírková rozezpívá zámek Kratochvíle na podporu lidí s postižením

Už čtvrtý ročník benefičního koncertu pro Chelčický domov svatého Linharta u Vodňan na Strakonicku se uskuteční na zámku Kratochvíle u Netolic na Prachaticku v pondělí 20. srpna. Na podporu lidí s postižením vystoupí dvojnásobná držitelka Thálie, sopranistka Jana Šrejma Kačírková.

Benefiční koncert na zámku Kratochvíle začne v pondělí 20. srpna v 18 hodin. Návštěvníci, kteří dobrovolným vstupným přispějí právě Chelčickému domovu svatého Linharta, se mohou těšit na díla Wolfganga Amadea Mozarta, Antonína Dvořáka, Giacoma Pucciniho, Gaetana Donizettiho a Charlese Gounoda.

„Bude mi velkým potěšením udělat radost lidem, kteří v životě neměli tolik štěstí jako já a hlavně lidem, kteří o ně s láskou pečují nebo jim věnují prostředky na lepší život. Snad na chvíli zapomenou na své bolesti a trápení a nechají se unést do mého světa, který umí být kouzelný,“ říká Jana Šrejma Kačírková, pěvkyně koloraturního sopránu. Na klavír doprovodí pěvkyni Šárka Knížetová a večerem provede Lenka Ebelová.

Benefiční výtěžek formou dobrovolného vstupného využije Chelčický domov svatého Linharta na provoz sociálně terapeutických dílen. „Sociálně terapeutické dílny se věnují dospělým lidem s mentálním, tělesným i kombinovaným postižením, kteří mají sníženou schopnost soběstačnosti v  základních životních dovednostech a nemohou najít pracovní uplatnění na běžném ani chráněném trhu práce. Peníze pomohou těmto lidem prožívat aktivně a plnohodnotně svůj život,“ upřesňuje ředitelka Chelčického domova svatého Linharta Klára Kavanová Mušková.

Autoři | Foto zaslal Petr Pokorný

Štítky kultura, benefice, koncert, zámek Kratochvíle, Jana Šrejma Kačírková, Chelčický domov svatého Linharta, Strakonicko, Prachaticko, zámek, Kratochvíle, Cena Thálie, domov, svatý Linhart, okres Prachatice, okres Strakonice, Netolice, Vodňany, Wolfgang Amadeu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojnásobná držitelka Thálie Jana Šrejma Kačírková rozezpívá zámek Kratochvíle na podporu lidí s postižením  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.