Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Tragická sobota na jihu Čech. Během jediného dne vyhasly čtyři lidské životy

Černým písmem se do jihočeských statistik zapíše letošní druhá srpnová sobota. Na jihu Čech totiž dnes, v sobotu 11. srpna, zemřeli čtyři lidé. Vyhasly životy tří motorkářů a jednoho leteckého pilota.

První tragická nehoda se stala krátce po desáté hodině dopolední na silnici mezi Hlubokou nad Vltavou a Municemi. Čelně se zde střetli dva motorkáři. Na místě zasahovaly tři posádky Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje. Dva muži ve věku 39 a 44 let utrpěli těžká mnohačetná poranění a oba zemřeli přímo na místě nehody. „Při dopravních nehodách na jihočeských silnicích tak letos vyhaslo už třicet lidských životů," podotkla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová. 

ČTĚTE TAKÉ: U Hluboké nad Vltavou se srazili dva motorkáři. Oba zemřeli

„Další smrtelná nehoda se stala ve 14:00 hodin nedaleko obce Stříbřec na Jindřichohradecku. Motocyklista středního věku po pádu z motorky utrpěl těžké mozkolebeční poranění a došlo u něj k selhání životních funkcí. Přes veškerou snahu přítomných svědků mohl zasahující lékař již pouze konstatovat jeho smrt," uvedla mlučí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková. „Tento motorkář havaroval mimo pozemní komunikaci," upřesnila policejní mluvčí Uhlířová.

Ke třetí tragické události došlo před patnáctou hodinou u Strunkovic nad Blanicí na Prachaticku. Při  ukázkách na leteckém dni se zřítil historický letoun. K nehodě byl okamžitě vyslán vrtulník Letecké záchranné služby Bechyně. Pilot letounu při pádu utrpěl mnohačetná poranění a došlo u něj k selhání základních životních funkcí. Na místě se mu před příletem vrtulníku snažili pomoci přítomní zdravotníci. Na jejich snahu navázali i letečtí záchranáři. Přes veškerou snahu všech přítomných zdravotníků se nepodařilo život pilota zachránit.

ČTĚTE TAKÉ: Při leteckém dni ve Strunkovicích na Prachaticku spadlo ultralehké letadlo. Pilot zemřel

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, motorka, letadlo, smrt, život, tragédie, Strunkovice, Hluboká nad Vltavou, Stříbřec, Česko, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, okres Prachatice, Munice, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragická sobota na jihu Čech. Během jediného dne vyhasly čtyři lidské životy  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.