Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeští policisté vypátrali ztraceného seniora. Je v pořádku

, aktualizováno 22. července 2018, 11:15

Jihočeští policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po pětasedmdesátiletém seniorovi, který se včera, v sobotu 21. července, nevrátil z okolí Švajglovy Lady, kam vyrazil na houby. Na místě policisté našli seniorův automobil. Včerejší pátrací akce byla ukončena ve tři hodiny ráno bez úspěchu a pokračovat bude dnes, v neděli 22. července, od osmi hodin ráno.

Senior se podle oznamovatelky vydal včera kolem čtvrté hodiny odpoledne směrem k obci Lipka na houby. Domu se však nevrátil. Policisté začali po muži pátrat v okolí Švajglovy Lady. „Do rozsáhlé pátrací akce se zapojili kromě policistů také  hasiči, dobrovolní hasiči, městská policie, pracovníci horské služby a Národního parku Šumava,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Prověřena byla také zdravotnická zařízení. Kolem třetí hodiny ráno byla akce ukončena bez úspěchu. Pokračovat bude dnes od osmi hodin ráno. 

„Ztracený houbař je 170 centimetrů vysoký, má obézní postavu, na sobě měl oblečenou bílou košili s krátkým rukávem a maskáčové kalhoty. Na hlavě měl bílý klobouk. Mobilní telefon u sebe nemá. Je v dobré tělesné kondici,“ popsala Uhlířová.  

Policie žádá všechny, kteří by mohli ke ztracenému seniorovi poskytnout jakékoli informace, ať zavolají na bezplatnou linku 158. 

AKTUALIZOVÁNO: Senior byl vypátrán na Prachaticku a je v pořádku.

Foto Koláž Budějcké Drbny a Policie České republiky

Štítky policie, pátrání, houby, Vimpersko, senior, Národní park Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští policisté vypátrali ztraceného seniora. Je v pořádku  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.