Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chřipková epidemie má padla. Zákaz návštěv zrušila také prachatická nemocnice

V Jihočeském kraji skončila chřipková epidemie. V žádném z okresů již v uplynulém týdnu nepřekročila nemocnost epidemický práh. Výskyt akutních respiračních infekcí (ARI) byl ve třináctém kalendářním týdnu poklesla v kraji nemocnost o 9,5 procenta. Všechny nemocnice jsou již přístupné pro návštěvy.

Nemocnice Prachatice, ve které zákaz návštěv platil nejdéle, ruší nařízení od středy 4. dubna. Chřipková onemocnění jsou v regionu na ústupu, proto nejsou již omezení nutná.

„Nemocnost poklesla i v řadách personálu nemocnice, chřipková epidemie je u konce“ informuje předseda představenstva nemocnice Michal Čarvaš.

Letošní epidemie trvala devět týdnů

„Chřipkovou epidemii v Jihočeském kraji považujeme za skončenou. Všechny jihočeské okresy hlásí mezitýdenní pokles nemocnosti a v žádném z nich se nemocnost nepřiblížila epidemickému prahu. Nejvyšší pokles nemocnosti evidujeme v okresech Tábor a Písek, nejvyšší nemocnost je stále v okrese Strakonice,“ popsala ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.     

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky chřipka, epidemie, nemocnice, návštěva, zákaz, Prachatice, Jihočeský kraj, Nemocnice Prachatice, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, Tábor, Písek, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipková epidemie má padla. Zákaz návštěv zrušila také prachatická nemocnice  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.