Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Po uzdravení bude Marley převezen do zařízení v Českých Budějovicích

Starosta Prachatic Martin Malý odsoudil hrůzný čin, který se odehrál minulý týden v jednom z prachatických bytů. Štěně Marley bylo oficiálně svěřeno do předběžné náhradní péče. Jakmile to jeho zdravotní stav dovolí, bude štěně převezeno do zařízení v Českých Budějovicích, kde o něj bude náležitě postaráno.

„Týrání, které se událo, je neomluvitelný, nepochopitelný, brutální a ubohý čin,“ okomentoval případ starosta Prachatic Martin Malý.

Podle něj prachatický městský úřad spolu s odborem životního prostředí, Krajskou veterinární správou a policíí intenzivně pracuje na celém případu. „Ve středu 21. března bylo vydáno rozhodnutí, kterým byl týraný pes svěřen do předběžné náhradní péče specializovanému zařízení. Toto rozhodnutí je okamžitě vykonatelné a případné odvolání proti němu nemá odkladný účinek,“ doplnil.

ČTĚTE TAKÉ: Marley se původnímu majiteli nevrátí. Štěně bude umístěno do předběžné náhradní péče 

Jakmile to tedy zdravotní stav pejska dovolí, bude převezen do náhradního zařízení. Zařízení by se mělo nacházet v Českých Budějovicích. Přesné místo ale zatím prachatický městský úřad neprozradí. „Tímto odpovídáme i na dotazy veřejnosti, že v žádném případě nebude vrácen původnímu majiteli,“ doplnil starosta.

O novém majiteli týraného štěněte ale Prachatice nerozhodnou. Město totiž není, ani nebude majitelem psa, a proto nemůže zprostředkovávat požadavky občanů a dalších organizací na převzetí zvířete do vlastnictví. O tom, komu bude pejsek svěřen, rozhodne odborně vybraná komise v Praze.

„Na webových stránkách města Prachatice budeme průběžně informovat o dalším aktuálním vývoji situace v dané věci,“ uzavřel starosta Malý.

Autoři | Foto Veterinární ordinace Vimperk

Štítky týrání, brutalita, útočník, Prachatice, Marley, České Budějovice, Martin Malý, Krajská veterinární správa, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po uzdravení bude Marley převezen do zařízení v Českých Budějovicích  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.