Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Marley je stabilizovaný a zotavuje se. Lidé v Prachaticích za něj vyrazí bojovat do ulic

Týrané štěně Marley je stabilizované. Stále se ale zotavuje ze zranění, která mu způsobil jeho čtyřiadvacetiletý majitel Jakub. Ten se podle veterinární ordinace, která se o pejska stará, zavázal k zaplacení veškerých výdajů za léčbu. Lidé v Prachaticích vyrazí společně venčit psy, aby malé štěně podpořili.

Lidé se mají sejít dnes, v úterý 20. března, v 17:00 na prachatickém náměstí. Odtud se vydají k bytu, kde se mělo děsivé týrání odehrát. Chtějí tak bojovat za nejvyšší možný trest pro čtyřiadvacetiletého mladíka, který tříměsíčního Marleyho zbil.

Za stejným účelem vznikla na internetu i petice, kterou k dnešnímu dni podepsalo přes 148 tisíc lidí. 

ČTĚTE TAKÉ: Stav napadeného štěněte se zlepšuje. Stále se ale zotavuje z velkého pohmoždění

V případu zatím ale nedošlo k žádnému posunu. „Stále čekáme na vyjádření z Krajské veterinární správy, to je pro nás v tuto chvíli zásadní. Zatím ale v případu nebyl nikdo obviněn,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová.

Podle veterinární ordinace, která se o pejska stará, je Marley stabilizovaný a zotavuje se z mnohočetných pohmožděnin. „Poškození nervového aparátu se nepotvrdilo. Momentálně se bude řešit reoperace původní zlomeniny, která se nehojí tak, jak by měla. Nestabilní zlomenina pak zvyšuje riziko trvalých následků. Vzhledem k tomu, že se rodina majitele zavázala uhradit náklady na léčbu pejska, nebudeme zatím číslo účtu zveřejňovat. Nejasný je zatím další osud Marleyho. Situaci řeší státní veterinární správa a příslušná obec s rozšířenou působností. Na nich závisí posouzení situace a rozhodnutí o odebrání majiteli. Zatím je majitelem psa stále útočník. Naše ordinace o jeho umístění nerozhoduje,“ uvedla na Facebooku Veterinární ordinace Vimperk. 

Foto Facebook Veterinární ordinace Vimperk

Štítky týrání, brutalita, útočník, Prachatice, Marley, štěně, Krajská veterinární správa, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marley je stabilizovaný a zotavuje se. Lidé v Prachaticích za něj vyrazí bojovat do ulic  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.