Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stav napadeného štěněte se zlepšuje. Stále se ale zotavuje z velkého pohmoždění

Veterinární ordinace Vimperk dnes, v pátek 16. března, vydala prohlášení ke zdravotnímu stavu týraného štěněte labradora z Prachatic. Podle ošetřující veterinářky se naštěstí nepotvrdila zlomenina pánve a vážné neurologické poškození. Stav štěněte se zlepšuje, ale stále se zotavuje z velkého pohmoždění.

„V úterý 13. března jsme přijali k hospitalizaci štěně labradora. Štěně přišlo k plánované kontrole po osteosyntéze - operaci zlomeniny pánevní končetiny. Při kontrole stavu jsme byli seznámeni se zacházením ze strany majitele. Štěně mělo otoky hlavy a hrudníku, nebylo schopné chůze a bylo výrazně bolestivé. Marleyho jsme stabilizovali, zahájila se protišoková terapie, byla podána analgetika, antibiotika a provedli jsme rentgenologické vyšetření. Měli jsme podezření na zlomeninu pánve a trauma míchy, převezli jsme ho proto na specializované neurologické pracoviště. Zde je nyní hospitalizován a dále vyšetřován. Zlomenina pánve a vážné neurologické poškození se naštěstí nepotvrdily, stav štěňátka se zdá lepší, ale stále se zotavuje z velkého pohmoždění. Nyní je tedy v péči specialistů,“ sdělila dnes odpoledne Veterinární ordinace Vimperk na svém Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Případ týraného štěněte stále vyšetřuje policie. Čeká se na výsledky komplexního vyšetření 

Transparentní účet, na který bude možné zasílat finanční prostředky pro malého Marleyho zveřejní veterina v pondělí. „Za jiné sbírky nemůžeme ručit,“ upozorňují.

Autoři | Foto Facebook Veterinární ordinace Vimperk

Štítky týrání, brutalita, útočník, Prachatice, štěně, pánev, Vimperk, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stav napadeného štěněte se zlepšuje. Stále se ale zotavuje z velkého pohmoždění  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.