Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obří kovová konstrukce projede jihem Čech

Napříč Jihočeským krajem pojede zítra, ve čtvrtek 22. února, večer nadměrný náklad. Transport kovové konstrukce o šíři 5,8 metru, délce 16 metrů a výšce 4,5 metru, budou z Prachatic přes Budějce až na hranice s Rakouskem, doprovázet jihočeští dopravní policisté.

Nadměrná souprava dvou vozidel s doprovodem pojede ve čtvrtek 22. února přes tři jihočeské okresy. Z Prachatic vyrazí směrem ke státní hranici po dvacáté hodině.

Plánovaná trasa vede z Prachatic ke křižovatce se silnici II/145, dále směrem na Netolice až ke křižovatce se silnicí I/20 u Češňovic. „Odtud nadměrný náklad pojede do Českých Budějovic, kde se přesune po hlavním městském okruhu k výpadovce na Kamenný Újezd po silnici I/3. Odtud bude transport pokračovat přes Velešín na Kaplici a dále k hraničnímu přechodu Dolní Dvořiště,“ popsal trasu nadměrného nákladu policejní mluvčí Milan Bajcura. 

Pokud vše půjde a pojede podle plánu, souprava s nadměrným nákladem by měla státní hranici překročit zhruba jednu hodinu po půlnoci.

„Upozorňujeme řidiče jedoucí večer po zmíněné trase, že se jedná o nadměrný náklad kovové konstrukce o šíři 5,8 metrů, délky 16 metrů a výšky 4,5 metru. Dopravní policisté zajistí bezpečný průjezd po uvedených silnicích, a proto pokud bude třeba, respektujte jejich pokynů k zastavení nebo odbočení mimo komunikaci,“ žádá motoristy o spolupráci mluvčí Bajcura. 

Autoři | Foto YouTube

Štítky nadměrný náklad, trasa, jižní Čechy, Jihočeský kraj, silnice, Česko, Prachatice, České Budějovice, Rakousko, Netolice, Kamenný Újezd, Velešín, Kaplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obří kovová konstrukce projede jihem Čech  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.