Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dětský čin roku ocenil v kategorii Záchrana života dvanáctiletého chlapce z Prachatic

Dětský čin roku představil další hrdiny z řad těch nejmenších. Mezi oceněnými byl i chlapec ze základní školy v Prachaticích, který zachránil život svému kamarádovi. Ten byl po pádu z pennyboardu ve vážném ohrožení života.

„Jára pomohl svému kamarádovi Jiříkovi, který kvůli své nerozvážnosti utrpěl při pádu úraz hlavy. Jára se nedal přemluvit ke lži, zraněného kamaráda pomohl dopravit k prarodičům a řekl jim pravdu o tom, co přesně se stalo. Jiříkovi rodiče se tak rychle postarali o jeho včasné ošetření, u něhož mu byla zjištěna vážná zranění. Díky brzkému zásahu lékařů se naštěstí povedlo předejít nejhoršímu,“ tak zní příběh dvanáctiletého chlapce. 

Ve třináctém ročníku projektu Dětský čin roku byly oceněny skutky dětí, které soutěžily v celkem sedmi kategoriích. V kategorii Záchrana života dětská porota ocenila právě dojímavý příběh Jaroslava Šísla ze Základní školy Prachatice.

V každém ročníku mě nepřestává udivovat upřímnost a odvaha, s jakou děti dělají dobré skutky. Tak jako v předchozích ročnících, i letošní příběhy přihlášené do projektu Dětský čin roku jsou nesmírně motivující a vyzařuje z nich pozitivní energie,“ říká Alžběta Suchanová, manažerka projektu Dětský čin roku.

Do projektu Dětský čin roku 2017 se přihlásilo přes 670 příběhů. Výherci letošního ročníku získali hodnotné věcné dárky od partnerů projektu a pro svou školu také šek v hodnotě 10 tisíc korun na nákup školních pomůcek.

Autoři

Štítky Dětský čin roku, Prachatice, ocenění, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětský čin roku ocenil v kategorii Záchrana života dvanáctiletého chlapce z Prachatic  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.