Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Párty, koncerty, beseda, Pomáda a Mamma Mia Show. I to je Filmový Písek

Filmový Písek bude diváky lákat především do kina. Ať už si vyberou z bohaté nabídky českých či zahraničních filmů, cílem organizátorů je, aby se všichni především dobře bavili. Proto je kromě filmů připraven i doprovodný program včetně slavnostního zahájení a zakončení. Na pořádném „filmáči“ nemůže chybět ani pravá festivalová párty. Držitelé permanentky navíc výrazně ušetří na vstupech. Na co se tedy návštěvníci festivalu mohou těšit?

Pomáda, MikAel &amp a tanec

Už slavnostní zahájení festivalu ve čtvrtek 18. října ve 20 hodin v kině Portyč nenechá diváky na pochybách, že festival bude plný hudby. Zazní největší hity české verze nejslavnějšího amerického muzikálu všech dob – Pomáda. Písně Letní láska, Náš auťák, Pomáda, Šejkuj, Jsme parta správná, Sandy a další, zazpívají hvězdy původního pražského nastudování, které mělo jen v Praze více než 400 repríz.​​ V Pisku vystoupí Jan Urban - Sólista hudebního divadla v Karlíně; Šárka Marková – hraje hlavní role v muzikálech Děti ráje, Pomáda, Bídníci; Hynek Svrček – vystupuje v Cats, Jesus Christ Superstar, Jack Rozparovač; Kateřina Nováková známá z muzikálů Dracula, Carmen, Vlasy nebo West Side Story. Na slavnostním zahájení vystoupí také hudebník MikAel & special guest. Taneční vystoupení připravuje i Tančení centrum ZIP Písek. Hostem zahájení festivalu Filmový Písek bude autor filmové i muzikálové hudby Ondřej Soukup.

Beseda s Miloslavem Šmídmajerem

S dalším filmovým tvůrcem se budete moct setkat už v pátek 19. října v 18:00 hodin na besedě v Loutkovém sále Kulturního domu. Do Písku dorazí filmový producent, ale také tvůrce dokumentů o Miloši Formanovi či kapele Nazareth – Miloslav Šmídmajer. Hovořit se bude především o letos zesnulém režisérovi Miloši Formanovi.

Velká filmová párty s Jitkou Asterovou a Mamma Mia Show

Páteční večer bude v Kulturním domě ve znamení velké filmové párty. Od 20 hodin to ve Velkém sále roztočí DJ Basslicker s tím nejlepším od 90. let po současný pecky. V průběhu večera vystoupí Jitka Asterová a Michael Foret s Mamma Mia Show –nestárnoucími hity skupiny ABBA. K muzikálům patří nejen hudba, ale také kostýmy. Proč tedy na filmovou párty v nějakém nevyrazit? Kdo se odváže a dorazí v kostýmu, bude mít vstup na párty zdarma. Nečekáme, že přijdete za zvíře z filmu Kráska a zvíře nebo za Satine z muzikálu Moulin Rouge, ale vaší fantazii, nápaditosti a originalitě při výběru kostýmu se meze nekladou. Třeba vás inspirují Vlasy, Rebelové, Brtník z Brtníku nebo jakýkoli jiný film a jeho hrdinové.

Klavírní recitál, melodie seriálu The Game of Thrones a další

V neděli 21. října se kromě festivalových filmů můžete těšit hned na dva koncerty. Tím první bude v 18:00 hodin v Koncertní síni Trojice klavírní recitál vynikajícího švédského klavíristy Carla Peterssona. Muzikanta, který na klavír začal hrát až v patnácti letech a o deset let později zakončil svá studia na Královské dánské akademii hudby v Kodani. Už během studií sbíral ceny na mezinárodních soutěžích, v současné době koncertuje po celém světě.

O nevšední zakončení festivalu se postarají Smyčce Pražského filmového orchestru, které přinášejí v jedinečných aranžmá divácky oblíbené tituly stříbrného plátna vyvážené tituly klasické hudby. Program koncertu nabídne tedy titulní skladby z filmu The Godfather (Kmotr), suitu z filmů s agentem 007 James Bondem či ze sedmého dílu ságy Star Wars: The Force Awakens. Neopomenutelný je i seriálový hit posledních let The Game of Thrones a titulní skladba animované pohádky Moana "How Far I`ll Go" a další. K uctění památky stého výročí narození skladatele Leonarda Bernsteina nesmí chybět ani vybrané skladby muzikálu West Side Story. Naproti těmto skladbám zařazuje dirigent orchestru Jiří Korynta svěží průřez tématy Dvořáky Novosvětské symfonie a I. větu koncertu Palladio skladatele Karla Jenkinse, který nesmí chybět v repertoáru žádného smyčcového orchestru.

Vstup na každé představení v kině a filmovou párty stojí 50 korun, lístek na Klavírní recitál Carla Peterssona stojí sto korun a na Smyčce Pražského filmového orchestru 120 korun. Chcete hodně ušetřit a mít jistotu, že se dostanete na filmy, besedy, párty i koncerty? Pak je tu na celý Filmový Písek permanentka za 200 korun. Platí do kina, na party, na koncerty… Už teď si ji můžete
koupit zde.

Tisková zpráva

Štítky koncert, kultura, hudba, Filmový Písek, Písek, film, festival, kino, Pomáda, muzikál, slavnostní zahájení, orchestr, Miloš Forman, Miloslav Šmídmajer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Párty, koncerty, beseda, Pomáda a Mamma Mia Show. I to je Filmový Písek  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.