Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

S Pomádou ve Vlasech bude Dáma na kolejích Zpívat v dešti Tu naši písničku českou. Je tady Filmový Písek

Muzikály světové i české kinematografie, notoricky známé kusy i lahůdky pro znalce, filmy hrané i animované, koncert filmových melodií, setkání s filmovými tvůrci, filmová párty nebo muzikálová show. To je výběr z připravovaného programu festivalu Filmový Písek. Konat se bude od čtvrtka 18. do neděle 21. října převážně v kině Portyč. K vidění budou filmy Pomáda, Vlasy, Moulin Rouge, ale také Trhák, Šíleně smutná princezna nebo Dáma na kolejích a řada dalších. Dokonce je připravena česká premiéra britsko- americké kuriózní parodie na béčkové horory.

Festival Filmový Písek bude slavnostně zahájen ve čtvrtek 18. října ve 20 hodin vystoupením hvězd českého nastudování muzikálu Pomáda. Vystoupí například sólista divadla v Karlíně Jan Urban nebo Šárka Marková, známá také z muzikálu Bídníci a Miss Saigon. Filmový muzikál Pomáda bude promítán už od 17 hodin.

Nebudou se promítat jen časem prověřené filmy, ale připravená jsou také setkání s filmovými tvůrci. V Písku se celá řada filmů natočila. „Film má prostě v Písku tradici. A když místní filmová akademie řešila, že tradiční studentský festival v dosavadní podobě pořádat nebude, řekli jsme si, že píseckou filmovou tradici dodržíme. Účast už přislíbila řada osobnostní z filmové a muzikálové branže. Například hudební skladatel, autor filmové a muzikálové hudby Ondřej Soukup, producent, režisér a scénárista Miloslav Šmídmajer, hvězdy pražských muzikálů,“ naznačil ředitel pořádajícího Centra kultury města Písku Josef Kašpar.

Kromě hraných filmů v kině Portyč se bude v divadle Pod Čarou v pátek promítat dokument Nazareth - nekonečný rockový mejdan. Jeden z jeho autorů, Miloslav Šmídmajer, natáčel také dokument o letos zesnulém Miloši Formanovi. Na besedu o Miloši Formanovi s Miloslavem Šmídmajerem můžete zajít do Loutkového sálu Kulturního domu v pátek.

Kdo už bude ze sezení v kině unavený, může se v pátek večer přijít rozhýbat na filmovou party do Kulturního domu. Hrát bude DJ Basslicker a s hity skupiny ABBA z pražského nastudování muzikálu Mamma Mia vystoupí například Michael Foret a Jitka Asterová. Návštěvníci večírku rozhodně neudělají chybu, když přijdou v kostýmech inspirovaných třeba jejich oblíbeným filmem.

Na žádném festivalu by neměla chybět premiéra. Stejně tomu bude i na Filmovém Písku. Českou premiéru bude mít ikonický film Rocky Horror Picture Show – největší muzikálová bizarnost všech dob, parodie na béčkové horory a sci-fi snímky se Susan Sarandonovou v jedné z hlavních rolí.

V kině festival začne a v kině také v neděli skončí. Čekali byste film? Omyl! O slavností zakončení se postarají Smyčce Pražského filmového orchestru. Orchestr přináší v jedinečných aranžmá divácky oblíbené tituly stříbrného plátna vyvážené tituly klasické hudby. Program koncertu nabídne titulní skladby z filmu The Godfather (Kmotr), suitu z filmů s agentem 007 James Bondem či ze sedmého dílu ságy Star Wars: The Force Awakens. Nebudou chybět ani vybrané skladby z muzikálu West Side Story nebo svěží průřez tématy Dvořáky Novosvětské symfonie.

Vstup na jednotlivé filmové projekce bude stát 50 korun. Výhodná permanentka na celý festival vyjde na pouhé dvě stovky, a už teď je možné ji zakoupit na webu. Pro podrobnosti o připravovaném programu festivalu Filmový Písek sledujte web a facebookový profil Centra kultury města Písku a také výlepové plochy ve městě.

Tisková zpráva

Štítky film, festival, Písek, kultura, kino, muzikál, Pomáda, Šíleně smutná princezna, Miloslav Šmídmajer, koncert, Miloš Forman, česká kinematografie, Jan Urban

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S Pomádou ve Vlasech bude Dáma na kolejích Zpívat v dešti Tu naši písničku českou. Je tady Filmový Písek  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.