Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V chatce v Semicích u Písku uhořelo malé dítě

, aktualizováno 14. září 2018, 14:55

Chatku v katastru obce Semice u Písku zachvátily dnes ráno plameny. Požár má tragické následky, v rekreačním objektu uhořelo malé dítě. Starší muž utrpěl středně těžké popáleniny, žena nebyla zraněna, ale je na tom psychicky velmi špatně, proto je v péči psychologa.

Požár v katastru obce Semice u písku byla nahlášen v 8:20 hodin. Na místo okamžitě vyjely všechny složky Integrovaného záchranného systému. 

„V hořící chatce o půdorysu čtyři krát pět metrů byli tři lidé, dva dospělí a jedno dítě. Bohužel malé dítě nepřežilo. Muž je značně popálený a proto jej vrtulník přepravil na pražské popáleninové centrum. Žena byla v péči zdravotnických a hasičských interventů i policejního psychologa," řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Profesionální hasiči z Písku, ve spolupráci s dobrovolnými hasiči ze stejného města a ze Semic, dostali oheň brzy pod kontrolu. „Kolem desáté hodiny už objekt dohašovali," dodala mluvčí hasičů.

Informaci o tragických následcích požáru potvrdila i mluvčí jihočeských záchranářů. „Na místě záchranáři ošetřili jednoho zraněného člověka. Po poskytnutí neodkladné přednemocniční péče byl transportována se středně závažnými popáleninami  do Vinohradské nemocnice v Praze. Druhou osobu, s akutní stresovou reakcí, předali záchranáři do péče lékařů písecké nemocnice. Třetí osoba byla nalezena bohužel již bez známek života, zasahující lékařka tak mohla pouze konstatovat její smrt," uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Petra Kafková a dodala: „S ohledem na rodiny zasažených osob nebudeme k případu poskytovat žádné další podrobnosti.“

„Hořela chatka v zahrádkářské kolonii,“ upřesnila informace policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová. Ta uvedla, že v chatě byl v době požáru jen senior a dítě. Starší žena ne. Podle informací Budějcké Drbny dítě, které při požáru zemřelo bylo v předškolním věku. 

Na místo neštěstí vyjížděli písečtí policisté a vzápětí také kriminalistický výjezd. Technik prováděl ohledání místa, zajistil stopy a vyšetřovatelé dále prošetřují veškeré okolnosti a možné příčiny dnešní tragické události.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, požár, chatka, smrt, dítě, hasič, Semice, Písecko, Písek, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V chatce v Semicích u Písku uhořelo malé dítě  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.