Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

DOPRAVNÍ INFO: Opravy jihočeských silnic jsou v plném proudu. Je třeba počítat s uzavírkami

Opravy jihočeských silnic pokračují. Na některých se už pilně pracuje, na dalších se práce chystají. A kde je nyní potřeba počítat s dopravními omezeními?

  • Od 15. května probíhá v Protivíně v ulici Jiráskova úplná uzavírka silnice číslo III/1404. Práce jsou rozplánovány do tří etap. První etapa probíhá od 15. května do 17. června v úseku začínajícím za křižovatkou s větví silnice I/20 a končící u ulice Švermova. Druhá etapa začíná 18. června a bude pokračovat až do 31. října. Opravné práce budou probíhat v úseku začínajícím za křižovatkou s místní komunikací ulice Luční a končící u ulice Švermova. Třetí etapa bude probíhat od 1. listopadu do 22. prosince a bude začínat za křižovatkou s místní komunikací ulice M. Krásové a končit u křižovatky s větví silnice I/20.
    Pro osobní a nákladní dopravu bude objízdná trasa obousměrná a v místě dotčených úseků řádně značena. Ke změnám provozu dojde také u pravidelné linkové dopravy. Od 1. listopadu do 22. prosince bude dočasně zrušena a bez náhrady obsluhována autobusová zastávka „Protivín, rozcestí k nádraží“. V termínu od 18. června do 31. října bude jako náhradní obsluhována zastávka v ulici M. Krásové. Od 15. května do 31. října bude dočasně zrušena bez náhrady autobusová zastávka „Protivín, železniční stanice“. Ve stejném termínu bude bez náhrady zrušena zastávka „Skály“. Tato zastávka bude obsluhována pouze ve dnech školního vyučování.
  • Z důvodu opravy komunikací v ulici Švermova v Milevsku probíhá od 14. května až do 31. října úplná uzavírka silnice III/10542, konkrétně v úseku od ulice Pod Zvíkovcem až za křižovatku s ulicí Na Cukavě. Uzavírkou bude dotčena také veřejná linková doprava na lince 360060 Milevsko – Zvíkovské podhradí – Čimelice. Ke změně obslužnosti dojde u těchto zastávek: Milevsko, Osecká – zastávka zrušena bez náhrady; Osek, Kamenný kříž – zastávka zrušena bez náhrady a zastávka Osek bude přesunuta na křižovatku silnic III/10542 a MK Osek-Velká.
  • Od 11. června do 3. července je naplánováno úplné uzavření silnice II/145 ve městě Husinec. Pro nákladní a osobní dopravu bude objízdná trasa v místě označena. Pro pravidelnou autobusovou dopravu povede objízdná trasa z města Husinec po silnici II/144, dále po silnici III/14418 do obce Chlumany a z obce Chlumany po silnici III/14418 a po silnici II/145 a zpět. Opatření se dotkne linky číslo 370210: Vimperk – Prachatice – České Budějovice – Jindřichův Hradec – Dačice a linky 370511: Vimperk - Prachatice - Netolice - České Budějovice.
  • Od 28. května probíhá částečná uzavírka silnice III/14418 a sinice III/14124 v obci Strunkovice nad Blanicí. Dokončení prací je naplánováno na 15. října. Důvodem prováděných prací je revitalizace veřejného prostranství s parkovací funkcí.
  • K omezení provozu dojde také v obci Zdíkov, kde se od 23. června konají oslavy 700. výročí založení obce. Z tohoto důvodu bude od 9:15 do 11:00 omezen provoz na silnici II/145 a III/14516.
  • Z důvodu konání světového poháru v Quadriatlonu v Týně nad Vltavou bude 30. června v době od 7:00 do 19:00 uzavřena Žižkova ulice. Od 10:30 do 14:00 dojde také k úplnému uzavření silnice II/159 v úseku Týn nad Vltavou – Neznašov. Objízdná trasa bude vedena přes Neznašov – Bohunice – Týn nad Vltavou.

Tisková zpráva

Štítky dopravní info, doprava, opravy, silnice, Jihočeský kraj, Protivín, Švermov, Milevsko, Týn nad Vltavou, České Budějovice, Prachatice, Osek, Vimperk, Chlumany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DOPRAVNÍ INFO: Opravy jihočeských silnic jsou v plném proudu. Je třeba počítat s uzavírkami  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.