Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vážná nehoda dvou aut v Protivíně si vyžádala pět těžce zraněných osob

Pět těžce zraněných osob si vyžádala nehoda dvou osobních aut u Protivína na Písecku. Na místo byly vyslány všechny jednotky integrovaného záchranného systému. Dopravu policisté odkláněli přes okolní obce.

K nehodě došlo necelých deset minut před pátou hodinou odpoledne dnes, v sobotu 7. dubna, na křižovatce silnice I/20 a ulice Zámecká v Protivíně. Sedmatřicetiletá řidička osobního automobilu Škoda Octavia vjela do levého odbočovacího pruhu Zámecké ulice, kde chtěla objet dvě vozidla. Poté nedala ze zatím nezjištěných důvodů přednost řidiči jedoucímu v osobním vozidel tovární značky Škoda Rapid směrem na Písek. Vozidla se čelně bočně střetla a skončila na silnici I/20.

„Při havárii došlo ke zranění šesti osob. Jedna utrpěla lehká zranění, ostatní byli zraněni težce,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura. Na místo byl povolán i vrtulník letecké záchranné služby.

Velmi frekventovaná komunikace byla více jak hodinu zcela uzavřena. Dopravu policisté odkláněli přes okolní obce. Kolem půl sedmé večer byla silnice zcela průjezdná.

„Písečtí dopravní policisté nehodu vyšetřují jako dopravní nehodu se zraněním, kdy po obdržení lékařských zpráv lze předpokládat, že bude spisový materiál předán dle věcné příslušnosti Službě kriminální policie a vyšetřování k zahájení úkonů trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ublížení na zdraví,“ dodal Bajcura.

Foto Policie České republiky

Štítky nehoda, policie, automobil, Protivín, Písecko, havárie, silnice, okres Písek, úraz, Škoda Octavia, Škoda Rapid, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vážná nehoda dvou aut v Protivíně si vyžádala pět těžce zraněných osob  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.