Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeští školáci se učili obchodovat. Díky dražbě vydělali na výlet i charitu

Jihočeské děti využily blížících se Velikonoc a zkusily si obchodovat. Na prodejních jarmarcích, které byly součástí jejich výuky finanční gramotnosti, prodávaly květiny, keramiku, ozdoby i občerstvení. Celkem si školáci ze Zlivi vydělali přes 11 tisíc korun, písečtí díky nápadu zorganizovat i veřejnou dražbu utržili bezmála 20 tisíc.

Vedle odborníků žáky projektem provázely i jejich třídní učitelky. „Léta pořádám ve škole akce, do kterých se zapojují rodiče žáků, třeba sobotní výlety. Mám zkrátka ráda akce, které třídu stmelují. A Abeceda peněz k vzájemné spolupráci mezi dětmi, ale i společně s rodiči, jednoznačně vede. Rodiče se do přípravy jarmarku hodně zapojili, během několika odpolední nám pomáhali s dokončením výrobků, pletli jsme spolu pomlázky. Musím přiznat, že tahounem příprav jsem byla hodně já, zaujmout v dnešní době děti pro jakoukoli aktivitu, není jednoduché. Ale jarmarkem mi vše bohatě vynahradily – jsou absolutně skvělé a jedou na sto procent,“ popisuje třídní učitelka píseckých čtvrťáků Marie Blahová.

Děti si z části výdělku zaplatí společný výlet. „Přispějeme ale také na zvířecí útulek a alespoň symbolickým dárkem se chceme revanšovat těm, kdo nám pomáhali – zejména maminkám,“ dodává pedagožka.

„Mě i děti bavilo celkové pojetí projektu Abeceda peněz. Nadchla nás exkurze do zázemí banky, bavilo nás vyrábění. Na jarmarku pozoruju, jak se ty děti chovají úplně jinak než ve škole,“  doplnila její zlivská kolegyně Daniela Musilová.

Tisková zpráva

Štítky školáci, Zliv, Písek, finanční gramotnost, výlet, Velikonoce, Daniela Musiol, dražba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští školáci se učili obchodovat. Díky dražbě vydělali na výlet i charitu  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.