Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž a žena obvinění z vraždy manželů na Písecku jsou ve vazbě

Kriminalisté obvinili muže a ženu z lednové vraždy manželského páru na Písecku. Oba stíhaní, které vypátrala policie na severovýchodě Rumunska, skončili ve vazbě. Motiv činu zatím kriminalisté nezveřejnili.

Jihočeští kriminalisté obvinili třiatřicetiletého muže a o pět let mladší ženu ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Té se dopustili  pravděpodobně během víkendu z 6 na 7. ledna letošního roku v obci Dobešice, části Pazderna, několik kilometrů od Záhoří na Písecku. Zavražděný manželský pár tam tehdy v mobilheimu nalezl syn.

„Kriminalisté na vyšetřování takto ohavného zločinu intenzivně pracovali. Pečlivým prověřováním každé informace o možném pachateli či pachatelích je vyšetřování dovedlo až do Rumunska, kde se díky vzájemné výborné spolupráci se zahraničními kolegy podařilo dvojici vypátrat a zadržet,“ uvedla jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová.

ČTĚTE TAKÉ: Rumunsko vydalo do České republiky podezřelé z dvojnásobné vraždy na Písecku

Oba eskortovaní podezřelí byli letecky transportováni do České republiky v pondělí 12. února odpoledne, kde si je na letišti převzali jihočeští policisté a převezli je do českobudějovické vazební věznice. 

Obvinění jsou cizinci, pravděpodobně Slováci, kteří ale žili v České republice. Kriminalisté z dosavadního šetření případu zjistili, že obviněná žena měla v uplynulých letech na zavražděný manželský pár určitou vazbu.

„Podrobnosti k motivu či bližší informace k vazbě ženy na manželský pár prozatím nebudeme zveřejňovat,“ podotkla policejní mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vražda, obvinění, kriminalista, vazba, manželé, okres Písek, Rumunsko, Česko, Lenka Koloušková, Pazderna, Záhoří, Dobešice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž a žena obvinění z vraždy manželů na Písecku jsou ve vazbě  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.