Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dva podezřelé Slováky z dvojnásobné vraždy na Písecku zadrželi v Rumunsku

Dva podezřelí z lednové dvojnásobné vraždy u Záhoří na Písecku byli ve čtvrtek 18. ledna zadrženi v Rumunsku. Podezřelými jsou muž a žena ze Slovenska. Policie v současné době vyjednává s rumunskými úřady o jejich vydání do České republiky. Další podrobnosti k případu nechtějí policisté zatím zveřejňovat.

Policie o zadržení podezřelých v zahraničí informovala už dřív, ale vzhledem k vyšetřování k tomu podrobnější informace neuvedla.

„V současné době jednáme o vydání podezřelých do České republiky,“ řekl dnes, ve středu 31. ledna, při tiskové konferenci ředitel jihočeské policie Luděk Procházka.

„Krajské státní zastupitelství a soud činí právní úkony k tomu, aby podezřelá dvojice slovenské národnosti byla vydána na základě evropského zatykače. Všechny žádosti už byly doručeny rumunské straně a teď záleží na jejich soudních orgánech, jak rozhodnou. Případně na postoji obou podezřelých, zda budou souhlasit s vydáním do České republiky, nebo nebudou, upřesnil náměstek jihočeského policejního ředitele Miroslav Krejčí, který podotkl, že nezná přesně rumunský řád, takže policie bude čekat na rozhodnutí soudu, zda podezřelé vydá či nevydá. „Jak dlouho bude vše trvat, nedokážeme říci,“ dodal Krejčí. Ten nechtěl vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nikterak komentovat dotaz, zda podezřelí mají nějakou příbuzenskou vazbu na oběti vraždy.

ČTĚTE TAKÉ: Neznámý pachatel zavraždil v mobilheimu u Dobešic na Písecku manžele

Zavražděné manžele nalezl 8. ledna v jejich mobilheimu u rybníka v katastru obce Dobešice část Pazderna, několik kilometrů od Záhoří, jejich syn. Devětapadesátiletého muže a jeho o pět let mladší manželku útočníci ubodali nožem.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vražda, podezřelý, mobilheim, Rumunsko, zatykač, policie, okres Písek, Česko, Záhoří, Slovensko, Miroslav Krejčí, Luděk Procházka, Státní zastupitelství ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva podezřelé Slováky z dvojnásobné vraždy na Písecku zadrželi v Rumunsku  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.