Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hasiči zasahují u požáru štěpky v Chlaponicích už čtvrtý den

Požár skladu štěpky ve Chlaponicích zaměstnává hasiče už čtvrtý den. Situace je dnes, v pátek 26. ledna, již téměř zvládnutá a v průběhu dne by měl být požár zcela zlikvidován.

Po další celodenní práci ukončil ve čtvrtek 25. ledna okolo 18. hodiny velitel zásah pro všechny tři nákladní automobily Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR) a odeslal je na své roty do Zbirohu a Jihlavy. Další dva stroje útvaru, nakladač a rypadlo, které pomáhaly jihočeským hasičům, ukončily zásah v pátek 26. ledna ráno a odjely na roty ve Hlučíně a Zbirohu.

Dále zásah ukončily kromě píseckých profesionálů všechny profesionální i dobrovolné jednotky. Písečtí požářiště monitorovali celou noc, měřili teploty hromad termokamerou a ochlazovali případná ohniska.

„Během dneška bude na místě už jen písecká jednotka, jejíž členové budou pokračovat v monitoringu teplot a případném ochlazování ohnisek,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

ČTĚTE TAKÉ: Hasiči už druhý den likvidují požár uskladněné dřevní štěpky na Písecku

Při hašení štěpky zasahovalo téměř sto hasiču, dvanáct z nich bylo ze Záchranného útvaru HZS ČR. Byla přeskladněna štěpka na ploše půl hektaru, což je polovina celé skladovací plochy, přičemž těžká technika přeházela přibližně sedm tisíc metrů krychlových štěpky. Celkové množství hasební vody se blíží dvěma milionům litrů.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, štěpka, Chlaponice, hasiči, Hasičský záchranný sbor, Zbiroh, Jihlava, Hlučín, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči zasahují u požáru štěpky v Chlaponicích už čtvrtý den  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.