Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Za nalití alkoholu nezletilé dívce je muž z Jindřichohradecka trestně stíhaný

Za poskytnutí alkoholu nezletilé dívce čelí muž z Jindřichohradecka trestnímu stíhání. Na konci července se díky němu měla dívka opít na oslavě natolik, že při kontrolní dechové zkoušce nadýchala více než dvě promile alkoholu. Muž si před několika dny převzal od policie sdělení podezření.

K incidentu mělo dojít v noci z 26. na 27. července v restauraci v Jindřichově Hradci. „Podezřelý muž měl dívce při oslavě poskytnout přesně nezjištěné množství tvrdého alkoholu. Přivolaní policisté z obvodního oddělení Jindřichův Hradec podrobili v restauraci mladistvou dechové zkoušce. Ta nadýchala nejméně 2,40 promile,“ uvedla policejní mluvčí Hana Millerová.

Policisté dívku předali jejím zákonným zástupcům. Podezřelý muž je nyní trestně stíhaný pro přečin podání alkoholu dítěti. „Z rukou jindřichohradeckých policistů si muž převzal 10. října sdělení podezření,“ dodala.

Foto Jana Kroneislová

Štítky krimi, alkohol, nezletilý, dítě, trestní stíhání, Jindřichův Hradec, okres Jindřichův Hradec

Za nalití alkoholu nezletilé dívce je muž z Jindřichohradecka trestně stíhaný  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.