Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Během minulého týdne utonuli na jihu Čech dva lidé. Jeden muž se těžce zranil po skoku do bazénu

Během minulého týdne řešili jihočeští policisté dva případy, při kterých během koupání a rybaření utonuli dva lidé. Včera večer navíc vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému k dvaadvacetiletému muži, který se na Jindřichohradecku těžce zranil po skoku do bazénu.

K první tragické události došlo ve středu kolem půl šesté večer v okolí Přední Výtoně. Třiapadesátiletý muž se při rybaření vydal do lipenské přehrady, aby odstranil závadu na vlasci. Během chvíle se pak oznamovateli ztratil z dohledu,“ popsala policejní mluvčí Lenka Krausová. I přes velmi rychlý zásah se ho po vytažení na břeh a resuscitaci nepodařilo oživit.

K další takto nešťastné události vyjížděli policisté a záchranáři v pátek po jedné hodině odpoledne na Jindřichohradecko ke Strmilovu, kde v jednom z rybníků utonul při koupání třiasedmdesátiletý muž.

K poslední události spojené s rizikem koupání vyjížděly složky IZS včera kolem půl desáté večer. Na Jindřichohradecku skočil do bazénu mladý dvaadvacetiletý muž, který utrpěl vážné zranění a do nemocnice byl trasportován vrtulníkem. 

V souvislosti s těmito tragickými událostmi  upozorňuje policie na rizika spojená s vodními sporty a koupáním. „Pokud se necítíte dobře, do vody nechoďte. Nepřeceňujte své síly a schopnosti. Nechoďte se koupat sami. Vždy alespoň ve dvou nebo upozorněte ostatní jakým směrem budete plavat. Máte-li u vody děti, v žádném případě je nespouštějte z očí. Velmi nebezpečná je kombinace alkoholu, horkého počasí a koupání. Pokud pijete u vody alkohol, plavat se rozhodně nevydávejte. Neskákejte do vody v místech, která neznáte, to samé platí při radovánkách u bazénu, které bývají také velmi nebezpečné,“ uvedla Krausová.

Foto Redakce

Štítky krimi, policie, smrt, voda, bazén, Česko, koupání, okres Jindřichův Hradec, Lenka Koloušková, Přední Výtoň, Vodní nádrž Lipno

Během minulého týdne utonuli na jihu Čech dva lidé. Jeden muž se těžce zranil po skoku do bazénu  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.