Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Falešné sociální pracovnice okradly důchodce o více než sto tisíc, policie žádá o pomoc svědky

Dvě ženy se ve středu 21. listopadu v Jindřichově Hradci vnutily do domu penzisty a vzaly mu 106 000 korun. Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání.

Starý muž 21. listopadu kolem 14:45 hodin v jindřichohradecké Denisově ulici otevřel dvěma ženám. Uvěřil jim povídačku o tom, že jsou sociální pracovnice a nesou mu peníze. Tvrdily, že danou částku nemají přesně a potřebují od něj část hotovosti vrátit. Bez seniorova souhlasu se vetřely do jeho domu a zde ho po rozměnění peněz požádaly o jablko. Následně “sociální pracovnice“ dostaly muže do tíživé sociální situace, protože mu ze stolku ukradly náprsní tašku se 106 000 korunami. Pak z jeho domu zmizely.

„Kriminalisté žádají všímavé občany z Jindřichova Hradce, zejména z Denisovy ulice: pokud jste viděli pro vás dvě neznámé ženy jdoucí Denisovou ulicí, vcházející nebo vycházející z rodinného domu, či například nasedající do vozidla, sdělte své poznatky kriminalistům přes tísňovou linku policie 158,“ prosí případné svědky policejní mluvčí Hana Millerová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Jindřichův Hradec, krimi, policie, krádež, podvod, senior, sociální práce, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Falešné sociální pracovnice okradly důchodce o více než sto tisíc, policie žádá o pomoc svědky  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.