Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motorkář zemřel na lesní cestě zřejmě proto, že neměl přilbu

Tragický konec měla sobotní vyjížďka muže středního věku na motorce u Mníšku nedaleko obce Stříbřec u Třeboně na Jindřichohradecku. Na lesní cestě na hrázi rybníka Zbudilů havaroval. Utrpěl poranění hlavy neslučitelné se životem a zemřel. Motorkář nehodu nepřežil pravděpodobně proto, že neměl na hlavě přilbu. 

„Motocyklista středního věku po pádu z motorky v sobotu 11. srpna kolem čtrnácté hodiny utrpěl těžké mozkolebeční poranění a došlo u něj k selhání životních funkcí. Přes veškerou snahu přítomných svědků mohl zasahující lékař již pouze konstatovat jeho smrt," uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.  

Na místě této tragické události přivolaný lékař vyloučil cizí zavinění a nařídil zdravotní pitvu. „Jako dopravní nehodu  tento případ řeší  jindřichohradečtí policisté," podotkla policejní mluvčí Hana Millerová. s tím, že na jihočeských silnicích tak, bohužel, letos zbytečně vyhasl už jedenatřicátý lidský život.

V sobotu 11. srpna zemřeli u Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku další dva motorkáři, ve Strunkovicích nad Blanicí na Prachaticku zahynul po pádu letadla pilot.

ČTĚTE ZDE: Tragická sobota na jihu Čech. Během jediného dne při nehodách vyhasly čtyři lidské životy

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, smrt, motorka, přilba, zranění, hlava, policie, lékař, Mníšek, Jindřichohradecko, lesní cesta, okres Jindřichův Hradec, Třeboň, Stříbřec, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář zemřel na lesní cestě zřejmě proto, že neměl přilbu  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.