Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V roli Richarda III. se v Třeboni představí Jan Potměšil

Roli Richarda III, jednoho z největších padouchů v díle Williama Shakespeara, si 16. června ve 20:30  na velkém nádvoří Státního zámku Třeboň vystřihne Jan Potměšil.

Jedná se o legendární příběh z pera legendárního dramatika v legendární inscenaci Divadelního spolku Kašpar. Čekají nás intriky, vraždy, pomluvy a zákulisní hry. Ale nejen ty. Celý prožitek  bude ještě umocněn autentickými renesančními kulisami zámeckého průčelí.

Vedle Jana Potměšila v Třeboni vystoupí i Milena Steinmasslová, František Kreuzmann, Monika Zoubková, Marek Němec, Eva Elsnerová a další herci. Navíc se můžeme těšit, že si v představení zahrají i třeboňské zvony, zámečtí pávi hřadující ve větvích dubu a možná i další tajemné hlasy noci.

Představení bylo původně oprášeno jako dárek k narozeninám Jana Potměšila. Jeho znovuuvedení ale mělo tak překvapivou energii, že neskončilo jen u jedné reprízy. Inscenace je od té doby uváděna zcela výjimečně ve třech sériích do roka. Letos i v Třeboni. Z toho vyplývá jediné, bude to legendární zážitek.  

Nezapomeňte, 16. června se začíná ve 20:30. Zámecké nádvoří bude pro vás otevřeno již v 18.30. Pódium bude zastřešeno. Hraje se tedy za každého počasí. Pro případ jeho nepřízně si s sebou vezměte pláštěnku. Další informace k představení získáte na webu, e-mailu nebo telefonu 384 721 169.

Tisková zpráva

Štítky divadlo, Třeboň, Jan Potměšil, Richard III., Richard III. Anglický, představení, William Shakespeare, nádvoří, František Kreuzmann starší, Milena Steinmasslová, Monika Zoubková, Marek Němec, Eva Elsnerová, Divadelní spolek Kašpar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V roli Richarda III. se v Třeboni představí Jan Potměšil  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.