Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Svíčka bez dozoru způsobila v novém rodinném domě v Branné požár za půl milionu korun

Půlmilionovou škodu způsobil v pondělí 8. ledna požár v rodinném domě v Branné u Třeboně. Hořelo v pět hodin ráno z nedbalosti, kvůli zapálené svíčce bez dozoru.

Do Branné vyjely osádky čtyř cisteren a dvou dopravních automobilů profesionálních hasičů ze stanice Třeboň a jednotek Sboru dobrovolných hasičů obcí Třeboň – Branná a Lomnice nad Lužnicí.

„Hasiči na místě zjistili, že hoří v nedávno postaveném rodinném domě. Ohnisko požáru našli u jídelního stolu v obývacím pokoji spojeném s kuchyní. Stůl se šesti židlemi shořel kompletně, požár ničil také zánovní kuchyňskou linku, okna a další vybavení místností," uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. 

Hasiči dostali požár pod kontrolu okolo šesté hodiny. Podařilo se jim zabránit rozšíření požáru do podkroví. „Úplnou likvidaci požáru včetně odvětrání velitel zásahu nahlásil v 6:41 hodin," dodala Matějů.

Podle vyšetřovatele Hasičského záchranného sboru byla příčinou požáru nedbalost. Na jídelním stole totiž zůstala bez dozoru zapálená svíčka a od ní se vzňal stůl, židle a další zařízení a vybavení rodinného domu. „Škoda na zařízení obývacího pokoje, kuchyně a na oknech včetně velkého francouzského okna byla vyčíslena na půl milionu korun," upřesnila mluvčí hasič s tím, že při požáru se naštěstí nikdo nezranil. 

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, svíčka, hasič, nedbalost, Branná, rodinný dům, Třeboň, stůl, sbor dobrovolných hasičů, Hasičský záchranný sbor, Lomnice nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svíčka bez dozoru způsobila v novém rodinném domě v Branné požár za půl milionu korun  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.