Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V soutěži Hejtmanův pohár bodovala třeboňská základní škola. Obhájila tak loňské vítězství

První místo v třetím ročníku soutěže Hejtmanův pohár obhájila Základní škola Třeboň v ulici Na Sadech. Kromě poháru získala také finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun. Na druhém místě skončila Základní a Mateřská škola v Horní Stropnici, třetí byla Základní a Mateřská škola v Dřítni.

Trofej předal vítězům náměstek hejtmanky pro oblast školství Zdeněk Dvořák. „Vítězná škola obdržela trofej již loni a prokázala tak, že umí motivovat své žáky k aktivnímu životnímu stylu,“ uvedl náměstek Dvořák s tím, že jsou potřebné všechny akce, které dokážou mladým lidem ukázat i jinou zábavu, než je internet a počítače.

To je také hlavní myšlenka celé soutěže, která si klade za cíl pomáhat vytvářet pozitivní vztah k pohybovým aktivitám nejen výrazným sportovním talentům, ale všem dětem ze základních škol a víceletých gymnázií. Na jihu Čech se do soutěže zapojilo jedenáct škol s 2 926 žáky.

Děti mezi sebou soutěžily na takzvané opičí dráze plné kreativních překážek, které prověří jejich všestranné sportovní nadání. Soutěž využívá moderní aplikaci, díky které si každá škola může zvolit termín pro zapojení se do soutěže individuálně a dle vlastních možností. Ideální je třeba hodina tělesné výchovy nebo různé sportovní kroužky. Soutěž se koná ve 14 krajích a titul s pohárem získá škola s největším počtem bodů. 

Autoři | Foto Petr Kala

Štítky soutěž, Hejtmanův pohár, Třeboň, škola, základní škola, Na Sadech, Zdeněk Dvořák, Dříteň, Horní Stropnice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V soutěži Hejtmanův pohár bodovala třeboňská základní škola. Obhájila tak loňské vítězství  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.