Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Falešný kněz okradl devadesátiletou stařenku

Lidský hyenismus nezná mezí. Přesvědčila se o tom devadesátiletá žena z Kardašovy Řečice. Tu v pečovatelském domě okradl zloděj, který se vydával za kněze. Podvodník důvěřivé stařence sebral peněženku s pětadvaceti tisící korunami, občanský průkaz i kartu pojištěnce.

Muž se vetřel do seniorčina jednopokojového bytu v pečovatelském domě v úterý 21. listopadu v půl druhé odpoledne. Nezvaný host, který byl černě oblečen, stařence řekl, že je kněz a požádal ji o kávu.

„Když mu ji šla devatesátiletá žena uvařit, v nestřeženém okamžiku falešný kněz ukradl ze skříňky peněženku s finanční hotovostí ve výši 25 tisíc korun. Nepohrdl ani občanským průkazem poškozené a její kartou pojištěnce. Poté z bytu odešel," popsala velmi smutný případ policejní mluvčí Hana Millerová. 

Když seniorka zjistila, že byla okradena, zavolala policii. Na místo okamžitě dorazili jindřichohradečtí policisté a také kriminalisté. Ti přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody převzali k dalšímu šetření.

„Jindřichohradečtí kriminalisté žádají obyvatele Kardašovy Řečice, pokud uviděli neznámého muže v černém oblečení, jak  vychází například z domova pro seniory nebo jde po některé z ulic Kardašovy Řečice, a nebo nasedá do auta, ať své poznatky sdělí policistům prostřednictvím tísňové linky 158," žádá o spolupráci při hledání podvodníka policejní mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvodník, kněz, stařenka, krádež, policie, Kardašova Řečice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Falešný kněz okradl devadesátiletou stařenku  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.